2025 28. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2025 00:00
Obsesif kompülsif bozukluk (OKB) dediğimiz hastalığın yani halk dilinde bilinen ismiyle takıntı hastalığının aslında nörolojik bir rahatsızlık olduğunu biliyor muydunuz? Ya da kumarbazlığın aslında alkol bağımlılığı gibi bir hastalık olduğunu? Takıntı deyip geçiyoruz ama aslında günlük hayattaki takıntılarımızın ne kadar basit olduğunu ama takıntı hastalığının yani obsesif kompülsif bozukluğun çok ağır olduğunu yazar örneklerle de çok güzel bir şekilde anlatmış. Hatta bazı örneklerde dayanamadım gerçekten sabır isteyen ve nörolojik bir rahatsızlık olarak başladığı halde psikolojik bir rahatsızlığa doğru evrilmesinin neredeyse imkansız olduğu bir hastalık olduğunu çok daha iyi anladım. Yazarı çok sevdim diğer kitaplarını da okumak istiyorum fakat bu kitabı gerçekten hayatınızda böyle bir hastalık varsa ya da böyle bir hastalığa sahip bir yakınınız varsa (ya da şüphelendiğiniz: yani herkesi takıntı hastası diye yaftalamayın) okumanızı tavsiye ederim. Veyahut psikoloji ile alakanız varsa, yeni bir şeyler öğrenmek istiyorsanız sizin için keyifli hale gelebilir onun dışındakiler için sıkıcı bir kitap olabilir her ne kadar çok akıcı olsa da.
Psikoloji
TakıntılarOğuz Tan · Timaş Yayınları · 2025314 okunma