BAŞAK KIRCELLİ / YÖRÜNGE
Yörünge bizim @herayokuyanlarkulubu okuma grubunda çok ses getirdi. Kitabı okurken zaten elimden bırakamadım ama asıl zevkini tartışırken aldım diyebilirim Güneş’in hikayesi baştan sona tüm grubu içine çekti. Küçük yaşta yaşadığı kayıplar ve bütün bunlara rağmen ayakta duruşu çok etkileyiciydi. Kore’ye gidişiyle beraber hikayenin bambaşka bir yöne kayması ise hepimiz için ayrı bir merak konusu oldu. Özellikle Min Jae ile tanışması ve aralarındaki çekim, kitabın en hareketli kısımlarından biriydi
Ama en çok konuştuğumuz kısımlardan biri kesinlikle kıskançlık sahneleriydi. Güneş’in Maxim’le olan sıkı dostluğu yüzünden Min Jae’nin yaşadığı krizler grupta büyük tartışmalara yol açtı. Hatta grup neredeyse ikiye ayrıldı Bu bile kitabın bizi nasıl içine çektiğini gösteriyor.
Yazarın enerjisini çok sevdim. Bu tüm kitaba yansımış. Kitabı yazarken yaşadığı tüm ruh halleri, kitapta kendini bariz belli ediyor. Yazarın dili çok akıcı ve çok samimi , tüm duyguyu okura öyle güzel yansıtıyor ki sahneler gözümün önünde canlandı resmen
Bazı bölümlerde duygulandım, bazı bölümlerde gülümsedim. Güneş’in özellikle iç dünyası beni çok etkiledi. Bir kadının aynı anda hem güçlü hem de kırılgan olabileceğini çok güzel anlatmış.
Benim için Yörünge sadece bir aşk hikayesi olmadı. Dostluk, sadakat, kıskançlık, kayıp ve yeniden tutunma üzerine de çok şey anlatıyor . Kitabı okuduktan sonra hem Güneş’in hem de Min Jae’nin kararlarını uzun süre düşündüm. Hatta kendi hayatıma bile dönüp baktım.
Sonuç olarak, çok sürükleyici, duygusal ve tartışmaya değer bir romandı. Hem okuyup keyif aldım hem de üzerine konuşmaktan hiç sıkılmadım. İyi ki bu kitabı okuma grubuyla birlikte okumuşuz. Kitap karakterleri hakkında dedikodu yapmasan çatlardım gerçekten Spoiler vermekten korkuyorum o yüzden daha fazla uzatmamayım. Nacizane tavsiyemdir efendim, okumalısınız mutlaka. Kitapla kalın
Her Ay Okuyanlar Kulübü
#cizgiliayracyorumu #herayokuyanlarkulübü #başakkırcelli #yörünge