Kritik NOT Bölümüyle:)
2025 80. kitabı
Uzun süredir okurken kahkahalar attığım, hoşuma gittiği kadar da yargılarını düşündürten bir kitap okumamıştım. Edebiyatta böyle romanlara daha çok ihtiyacımız oluyor dönem dönem. Elbette Rufi Thorpe'un kaleme aldığı "Margo'nun Paraya İhtiyacı Var" adlı romanından bahsediyoruz. Kurgusunun temelinde yazarımız, genç yaşta hamile kalıp anne olan genç bir kadın profili ortaya koyuyor. Bir kadının kendi zevkini düşünmesine, cinselliği ön plana koymasına, genç yaşta anne olmasına, bebeği doğurmasına, OnlyFans hesabı açmasına toplumun bakış açısını eleştiriyor. Aklı sağlıklı çoğu insanın düşünmesi gerektiği gibi yazarımız "bir kadının kendi bedeni, kendi kararı" görüşü üzerinden durumu analiz ediyor. OnlyFans'ı gerçek bir iş kolu olarak görüyor ve bedeniyle para kazanan üreticilere saygı duyuyor. OnlyFans ve türevlerinin seks işçiliği ve pornografi şeklinde değerlendirilmesine karşı. Yazarımız, genç yaşında anne olmasına rağmen güçlü bir ana karakter yaratıyor, bu da kurguda çok tatlı duruyor. Thorpe, yalın ve samimi bir üslup tercih ederken, kurguda ana karakterin yaşadığı saçma durumlar ve ahlak ikilemleri konusunda okura empati kurduruyor. Çok beğendiğim bir roman oldu. Bu romanın kesinlikle dijital platformda 4-5 sezonluk bir dizi olarak çekilmesi gerektiği kanaatindeyim. 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Margo Millet, ana kahramanımız... Hooters garsonu annesi Shyanne ve Amerikan güreşçisi babası Jinx'in evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelir. Çocukluk yılları hem baba eksikliği hem de parasızlıkla zor geçer. Tüm bunlardan ders alıp kendi ayakları üzerinde durmaya başladığında üniversitede edebiyat okumaya karar verir. Yazmayı çok seviyordur. Burada kendisine yardım eden ve yazı kabiliyetini daha güçlendiren profesör Mark'a kendini kaptırır. Profesör evli olmasına rağmen, doludizgin bir ilişki yaşarlar. Margo hamile olduğunu ve çocuğu doğurmaya karar verdiğini açıkladığında, Mark kendisini görmezden gelir. Margo yirmi yaşında oğlunu doğurduğunda işsiz, parasız ve yalnız kalır. Babası yanında yaşamaya ve ona yardım etmeye başlar. Mark'ın ailesinden aldığı para onu biraz idare etse de Margo yeni çıkış yolları arar. Karşısına OnlyFans fikri çıkar. İncelemelerini yapar ve yayıncı hesabını açar. Büyük göğüslerinin ön planla olduğu çıplak videolar ve fotoğraflar çekerek abone kazanmaya başlar. Takipçilerinin istediklerini yaparken, diğer yandan OnlyFans dünyasından üretici kızlarla tanışır, hesabını büyütmek için çeşitli yollar düşünür. OnlyFans kızlarıyla çektiği videolar çok izlenir ve Margo hedeflediği aboneleri kazanır. İşler yaratıcı ve seksi videolara kadar gider. Bu sırada abonesi olan JB ile çok farklı bir yakınlık kurar ve bu bağın hayatına iyi geldiğini düşünür. Ancak Mark, Bodhi için velayet davası açtığında Margo'nun başından aşağı kaynar sular dökülür. Tam velayetin kendisinde kalması için bir sürü testten geçmek zorunda kalan Margo, yine mental gücü ve Bodhi'ye olan sevgisiyle ayakta kalmaya çalışır. NOT: Camgirl'ler, OnlyFans'çılar, bedeniyle para kazanan kadınları at gözlüklerinizle yargılamamalısınız. Bu sektör, halihazırda pek çok ülkede bir meslek olarak kabul görme aşamasında. Aklınız hayaliniz alamayacak kadar çok paralar dönüyor bu sektörde... İlginin asla azalmayacağı bi sektör; çünkü birincisi seks/seksilik her zaman satar, ikincisi erkeklerin bu amansız seks isteği oldukça bu sektör bir kara delik gibi büyümeye devam edecek. "Teşhirci, o yolun yolcusu, pornstar, kaşar" gibi sığ ve antik çağdan kalma yargılarla insanları boş bir şekilde etiketlemeden önce, dünyadaki herkes şapkasını önüne alıp bir düşünmeli. Salyalarınızı akıtarak ahkam kesileceğine, empatik olmanın ve karşımızdaki bireyi anlamanın önemine inanıyorum. Kadınlar istediğini yapmakta özgür, yeter ki onları rahat bırakın!
Margo'nun Paraya İhtiyacı VarRufi Thorpe · Domingo Yayınevi · 2025138 okunma
Sex sells 👏🏻👏🏻
Batuhan Babaoğlu
Her zaman hem de! Açlıktan yararlanarak
domingo’nun kitaplarını sorgusuz sualsiz alma gibi bir huyum olduğu için bugünkü kitapçı turumda görüp hiç düşünmeden aldım bu kitabı. Yorumun da üstüne denk geldi, çok güzel yazmışsın eline sağlık. Yarın başlıyorum ben de 👍 eğlenceli ve enerjik bir kitap olduğu daha kapağından belli sanki bakalım bendeki hissiyatı nasıl olacak bittiğinde
Batuhan Babaoğlu
Çok eğlenceliydi ya, kahkaha atarak okudum. Yazarın sorgulamaları bile eğlenceli. Yazdığım not bölümüyle ilgili kitap boyunca düşünceye sokuyor insanı. Margo ile sık sok empati kurduruyor. Domingo ise ben de sepete atıyorum hemen 😂