21 Mart Dünya Şiir Günü'müz kutlu olsun.
Ruhunuza işleyen bir Şiir'i iletinin altında paylaşabilir misiniz ?
Bunca yıl bu gücenik macera beni tutuklu kılan artık bu yaşa erdirdin beni,anladım gençken almadın canımı, bilmedim demek gökten ağsa bile tohum yürekten düşecekmiş çünkü hataya bağışık büyük hatadan beri nezaret yer çiğ tanesi sanmak ne cüret, gözyaşıymış insanın insana raptolduğu cevher.Şimdi tekrar ne yapsam dedirtme bana yarabbi taşınacak suyu göster, kırılacak odunu kaldı bu silinmez yaşamak suçu üzerimde bileyim hangi suyun sakasıyım ya rabbelalemin tütmesi gereken ocak nerde? İsmet Özel
Ne Güzel Demiş Mehmet Akif: Ağlarım, ağlatamam; hissederim, söyleyemem; Dili yok kalbimin, ondan ne kadar bîzârım! Oku, şâyed sana bir hisli yürek lâzımsa; Oku, zîrâ onu yazdım, iki söz yazdımsa.
Beni güzel hatırla Bunlar son satırlar... Farzet ki bir rüzgardım Esip geçtim hayatından Ya da bir yağmur Sel oldum sokağında Sonra toprak çekti suyu... Kaybolup gittim Belki de bir rüyaydım senin için Uyandın ve ben bittim....
Yıllarca aradım kendi kendimi  Hiçbir türlü bulamadım ben beni  Hayal mıyım ürüya mı bilinmez  Hiçbir türlü bulamadım ben beni  İnsan mıyım mahluk muyum ot muyum  Ekilir biçilir bir nebat mıyım  Yoksa görünüşte bir sıfat mıyım  Hiçbir türlü bulamadım ben beni  Leyla mıyım Mecnun muyum çöl müyüm  Arı mıyım çiçek miyim bal mıyım  Köle miyim bir güzele kul muyum  Hiçbir türlü bulamadım ben beni  Varlığım yokluğum bir Veysel adım  Gök kubbede kalacaktır ses kadim  Elli üç yıl kendi kendim aradım  Hiçbir türlü bulamadım ben beni. Aşık Veysel
Necmettin AYDIN
Bugün Üstad''ın vefatının 45. yılı. Allah rahmet eylesin.
YEYEMEYOM DOKTOR BEY Verdiğin perhize budur gayratım, Bundan başka uyamayom doktor bey. Üç sepet yımırta zabah gahvaltım, Teker teker sayamayom Doktor bey. İki leğen pilav bi yayık ayran, İster yağlu ossun isterse yavan, Yanına keseyom beş kilo sovan, Yeyom yeyom doyamayom doktor bey. Üç tencere bamya yirim bişince Yirmi tas su içip biraz goşunca, Her yanı sökülür garnım şişince, Sağlam göynek geyemeyom doktor bey. Şimdiye acımdan çoktan ölürdüm, Sağossun gomşular edeyo yardım, Bir guzudan fazla yimem söz virdim, Ayıb olur cayamayom doktor bey. Bazı az geleyo beş kasa hurma, Yedi lahanadan yapıyoz sarma, Onudamı yedi deye heç sorma, Utanıyom deyemeyom doktor bey. Günde iki çuval unum gideyo, Avradım her sabah ekmek ideyo, Bi gazan fasülye gönül ye deyo, Attırmaya kıyamayom doktor bey. Senede gırk dönüm bostan ekerim, Benden başka kimse yemesin derim, Gavunu garpuzu gabıklı yirim, Acelemden soyamayom doktor bey.
Hec soma doyameyom gari. :))
'Sonra sen gelmelisin dilimin ucuna Adın gelmeli, adın kurtuluştur ama söylememeliyim Can kuşum, umudum, canım sevgilim _adil erdem bayazıt
Nerden niçin mi geldim Bilmeden bir şey diyemem, ya siz? Hem hiç önemli değil Geldim, yer açtılar, oturdum Girip çıkanlar vardı Zaten ben geldiğimde. Başka şeyler de vardı, ekmek gibi, su gibi Gülüşler öpüşler ne bileyim hepsi. Doğrusu anlamadım bir düğün-dernek mi Sonra da kimileri düşünceli, durgundu Gidenler neye gitti doğrusu anlamadım Zaten ben geldiğimde. Bir luna-park mı bir konser bir gösteri Bilmem pek anlamadım önüm kalabalıktı Sıkıştığım yerde vakit çabuk geçti Bak dediler baktım pek bir şey göremedim Hem her yer karanlıktı Zaten ben geldiğimde. Benim tek düşüncem büzüldüğüm köşede Nasıl kalkıp gideceğim kalk git dediklerinde Çünkü çıkmak sıkışık sıralardan mesele Kalkacaklar yol vermeye bakacaklar ardımdan Az mı söylendilerdi şuracığa ilişirken Zaten ben geldiğimde. Behçet Necatigil