2025 44. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2025 13:41
Bu eser okuma listeme nasıl girdi öncelikle onu anlatayım. Çanlar Kimin İçin Çalıyor adlı eserin yazarı Ernest Hemingway okunmasını tavsiye ettiği kitaplardan biriydi Dublinliler bu şekilde aldım ve okumanın şimdiye kısmet olduğu zamana geldim. Dublinliler içerisinde 15 öykü bulunan bir eser ki beni tanıyanlar öykülerle aramın iyi olmadığını bilir.Bir türlü içine giremediğim hikayeler bir yarıda kalmışlık duygusu oluşturuyor her defasında.Dublinliler’de bana aynı hissiyatlı verdi ne yazık ki.Güç bela sonlandırabildim eseri ve aklımda hiçbir şey kalmadı.Öykü diye önyargı ile yaklaştığım da düşünülmesin! 20. yüzyılın ilk yıllarında Dublin'de ve çevresinde yaşayan orta sınıf İrlandalılar'ın yaşantısı anlatan bu eserin ilk basımı 1914 yılında olmuş.Arka kapakta da şöyle yazar;Joyce,Dublinliler’de, kalemini felcin merkezinde olan bu şehirde gezdirerek bir ülkenin ahlaki tarihini irdeliyor. James Joyce'un başyapıtı Ulysses’i okuma cesaretim de kırıldı,Ulysses okuyan arkadaşlarım bana bir cesaret verin üstesinden gelebilir miyim ki bilemedim.Kitapla ve sevgiyle kalınız.
Öykü
DublinlilerJames Joyce · İthaki Yayınları · 20202,992 okunma
Ulysses acayip matrak tümcelerle doludur. Durup durup kahkaha attırır okuyucusuna.
Nilgün
Semih Abi merhabalar ,kim bilir ne vakit okurum Ulysses adlı matrak tümcelerin olduğu bu eseri