···Okunma: 16 Kasım 2024 00:00 "MUSİBET"
"Tek arzum vardı; bir kez olsun sizin gibi yaşabilmek, bir kez olsun sevilebilir bir " şey" olmak gözünüzde.. Üstelik çok da değildi istediğim. Aranızda bir yer bulmak; adına saadet, doymuşluk en azından hoşnutluk denen şeye yakın birkaç zaman geçirmek bana yeter sanırdım. Sırf bu yüzden dayandım zaten. Bir şey gelir ve her şey değişir diye bekledim senelerce."
Bir çocuk… Doğduğu gece uğursuz sayılıp karanlık bir kuyuya atılan, yıllarca kör bir ihtiyarın dizinin dibinde büyüyen, insanların gözlerinden ve kalabalıklardan uzak kalan bir hayat süren bir çocuk.
O, bir ucube mi, yoksa bir mucize miydi?
Eser, bir kahramanlık hikâyesi, insan ruhunun en derinlerine uzanan bir sorgulama. Kahramanımızın bedenine zindan olmuş bir yaşam, kafasının içinde yankılanan sesler ve bir felaketle açığa çıkan sır: İnsanların ruhlarını işitip akıllarını okuyabilme gücü…
Roman, Anadolu’nun kadim ve puslu zamanlarında geçiyor. Dergâhlardan saraylara, dağlardan denizlere uzanan bu büyüleyici yolculuk, bizlere yalnızca mekânsal bir serüven sunmuyor; içsel bir yolculuğun da kapılarını aralıyor.
Kahramanımızın sahip olduğu olağanüstü güç, ona âlemi avucuna alacak kudreti veriyor. Ama asıl mesele, bu gücün nasıl kullanılacağı… İyi ile kötünün, hayal ile gerçeğin, aşk ile nefretin arasında sıkışıp kalan bu yolculuk, insanın kendi içindeki karanlıkla yüzleşmesi gerektiğini hatırlatıyor.
Yusuf, diğer çocuklardan farklı. Onun bakışı, onun duruşu, hatta onun suskunluğu bile başkalarınınkinden ayrılıyor. Bu farklılık kitabın sayfaları ilerledikçe daha net bir şekilde hissediliyor. Yazar, Yusuf karakteri üzerinden yalnızca bir çocuğun değil, aynı zamanda bir kaderin öyküsünü bizlere sunuyor.
Yusuf, yaşlı bir kadının yanında, herkesten ve her şeyden uzak büyüyor. Bu yalnızlık onun karakterini şekillendirirken, aynı zamanda içinde keşfetmeyi bekleyen gizli bir gücün de filizlenmesine zemin hazırlıyor. Çocukluktan yetişkinliğe uzanan bu yolculukta, Yusuf kendi iç dünyasının kapılarını aralıyor. Kendisinde var olan o farklılığı bir gün fark ediyor. Bu güç, ona diğerlerinden çok daha fazlasını vaat ediyor. Fakat mesele şu: Yusuf bunu nasıl kullanacak? Onu bekleyen zorlu yol, kendi çıkarları için gücünü kullanmasıyla başlıyor. Ve bu yol, kolay değil; aksine çetin sınavlarla dolu.
Bu kitap, yalnızca bir çocuğun kuyudan başlayıp zorlu bir hayata uzanan hikâyesi değil. İnsanın kendi içindeki farklılığı keşfettiğinde karşılaştığı soruları, seçimleri ve bedelleri anlatıyor. Yusuf’un hikâyesi, bize hem gücün hem de yalnızlığın insan ruhunda nasıl derin izler bıraktığını gösteriyor.
Bizler, sıradışı bir kahramanın gözünden hem dünyaya hem de ötesine şahitlik ediyoruz.
Bu eser, fantastik bir macera, insan aklının ve ruhunun sınırlarını keşfetmeye davet eden bir kitap. Kahramanının kaderinde kendi hayatından izler bulmak isteyen, iyiyle kötü arasındaki ince çizgide yürümeyi merak eden herkes için sürükleyici bir okuma deneyimi.
Kitapla Kalın.