Merhaba kitap sever dostlarım bugün çokça etkilenerek okuduğum bir kitabı anlatmak istiyorum size. Kitaba başladığımda ilk 37 sayfa kadar ben ne okuyorum acaba diye düşünmeye başladım Çünkü okuduklarımı anlamakta güçlük çektim ama okumaya devam ettikçe idrak etmeye başladım okuduğum cümleler zihnimde anlam bulmaya başladı. Zihin Bilimi çokça dikkat gerektiren bir bilim dalı. Öncelikle kitabın yazarından bahsetmek istiyorum size. İngiliz yazar THOMAS TROWARD ( 1847-1916) eğitimli bir hukukçu olmasına rağmen, zihin gücü, bilinç ve insanın yaratıcı potansiyeli üzerine geliştirdiği felsefi görüşlerle ön plana çıkmıştır. İnsanların düşünce yoluyla gerçekliği şekillendirdiğini ve evrensel yaratıcı güç ile uyumlandığında kendi yaşamını dönüştürebileceğini savunur. Bu kitapta tam olarak bu düşünceyi anlatıyor. Yani şimdilerin kişisel gelişim, pozitif düşünce felsefesinin öncülerinden biridir. Mesela bir bölümde "Büyüme Yasası'ndan" bahsediyor tam olarak açıklayamıyorum ama kısaca şöyle: olumsuz düşünce olumsuz düşünceyi büyütüyor, olumlu düşünce ise olumlu düşünceyi büyütüyor. Düşünce gücünün önemini ele alırsak düşündüğümüz küçücük şey büyüme yasası ile büyüyerek hayatımızı ele geçiriyor. Tabii ki kitapta bu bilimsel olarak daha detaylı bir şekilde açıklanmış. Okuduğunuzda sizi fazlasıyla etkileyecek bilgiler içeriyor. Yani işin özünde inancın önemi yatıyor. İnanç ile zihinde hayal edilen şeyi gerçeğe dönüştürme imkanı var. Bilinçaltına bunu telkin ederek yani zihnimizi bilinçli bir şekilde yönetebilmemizin yolları anlatılmış. Türü okumak da biraz zorlanmış olsam da edindiğim bilgiler ile çok verimli bir okuma olduğunu söyleyebilirim. Konu ile ilgili daha fazla bilgi öğrenmek isterim açıkçası çok ilgimi çekti. Yeni bilgilere açık okuyucular için eşsiz bir eser. Bu güzel kitap ile beni tanıştıran sevgili Semra 'a çok teşekkür ediyorum güzel kitaplar ile tekrar buluşmak dileğiyle Sevgiler.
Zihin BilimiThomas Troward · Enso Kitap · 202523 okunma