2025 21. kitabı
Okunma: 14 Eylül 2025 21:47
Yasak Aşk / Camilo Castelo Branco Camilo Castelo Branco’nun “Yasak Aşk” kitabı,başarılı ve akıcı bir dille kaleme alınmış gerçek bir trajediyi anlatıyor. Roman,düşman ailelerin çocukları olan Simao ve Teresa’nın imkânsız aşkına odaklanıyor.Yasaklarla dolu bu ilişki,her engelin ardından daha büyük bir güçle karşılaşıyor. Teresa sevdiğinden uzaklaştırılıp manastıra kapatılırken,Simao aşkı için katil oluyor ve kendini hapishane ile sürgün yolunda buluyor. Simao’nun asi ve gözü pek karakteriyle,Teresa’nın ailesinin baskısı altındaki çaresizliği o kadar gerçekçi ve güçlü duygularla anlatılıyor ki, hikâyeden etkilenmemek mümkün değil. Bu iki gencin aşkı, sadece onların duygusu olmaktan çıkıp,dönemin katı kurallarına karşı adeta bir isyana dönüşüyor. Sayfalar ilerledikçe,bu yasak aşkın kaçınılmaz sona nasıl yaklaştığını merakla takip ediyorsunuz. Sonuç olarak,”Yasak Aşk” sadece romantik bir hikâye arayanlar için değil,aynı zamanda kalbe dokunan ve unutulmaz bir trajedi okumak isteyenler için de mükemmel bir seçim. Bu eser hem yaşanmış gerçek bir aşk trajedisi olmakla birlikte,hem de ana karakterimiz olan Simao’nun; yazarın amcası olmasıyla da içten bir duygu yoğunluğu sunuyor. Yine ilk kez Fihrist yayınları tarafından Türkçemize kazandırılan klasik bir esere sahip olmanın yanında,bir de keyifli bir okuma serüveni yaşadım. Teşekkürler Fihrist Kitap kitap
Yasak AşkCamilo Castelo Branco · Fihrist Kitap · 20249 okunma