···Okunma: 18 Eylül 2025 21:08 "Evren ruh varlıkları icin sonsuz, sınırsız imkanlarla dolu, bir boyutun bittiği yerde yenisinin başladığı, her ufukta yeni bir güneşin doğduğu, akıllara sığmayacak kadar muhteşem bir varoluş alanıdır. Bizler de bu devasa bütünlüğün minicik bir küresinin üzerinde, üzerimize düşeni gerçekleştirmek ve önümüzde uzanan sonsuz yolda ilerlemek üzere bedenlendik. İnsan öyle bir yüceliğin taşıyıcısıdır ki tek bir hücreye de sığar, koca bir kainata da. Ruhun varoluş macerası son sahnesi olmayan bir film gibidir. Filmin hangi sahnesine bakarsa baksın. Karşısında kendisi vardır."
İnsan… Adına beden dediğimiz organik bir kostümün içinde varoluş sahnesine çıkan, kendine rol biçen ve o rolü tutkuyla oynayan cüretkâr bir varlıktır. Dünya, bu büyük tiyatronun tozlu sahnesi; bizler ise çoğu zaman birbirimizi sadece kostümlerimizden ibaret sanan seyirciler ve oyuncularız.
Oysa unuttuğumuz bir hakikat var: Beden, yalnızca bir giysi. Biz, o giysiyi giydiğimizde sınırlı zaman ve mekânla kayıtlıyız. Ancak onu çıkarıp asıl benliğimizin saflığına döndüğümüzde, ölümün ötesinde varlığımızın kesintisiz devam ettiğini hatırlıyoruz. Spatyom, öte âlem, istasyon…
Ölüm, bir son değil; yeni bir başlangıçtır. İnsan, yalnızca bu âlemden diğerine geçiş yapar. Yol, spatyomdan geçerek devam eder ve her son dediğimiz yerde yeni bir ufuk açılır. Ufkun bittiği yerde başka bir ufkun başladığı o sonsuzluğa doğru süzülür varlık.
Bu yolculuğu anlamak, sadece ölüm sonrası hayata dair merakımızı gidermek değil; aynı zamanda yaşamı daha bilinçli, daha anlamlı kılmaktır. Çünkü ölümsüzlüğün farkındalığıyla yaşayan insan, artık hiçbir şeyi sıradan göremez.
Ölüm… Hakkında binlerce yıldır konuşulan, farklı kültürlerde ve inançlarda yorumlanan; ama yine de gizemini koruyan en büyük soru. İnsanlığın ortak kaderi olan bu kavram, kimi için ürkütücü bir “son”, kimi içinse yeni bir “başlangıç” olarak görülüyor.
Bu kitap da tam burada devreye giriyor. Bireysel tecrübelerden yola çıkarak ölüm ötesini araştırıyor; öte âlemin işleyişine dair ipuçları sunuyor bizlere. Evrensel sistemin muazzam gizemlerini aralarken, bizleri kendi yolculuğumuza dair bir harita çıkarıyor.
Kitap, yalnızca teorik bilgilerle yetinmiyor; bireysel deneyimlere, seans kayıtlarına ve günümüzün objektif verilerine de yer veriyor. Bu yönüyle, bizleri hem araştırmaya hem de içsel sorgulamaya davet ediyor.
Kitap, ilk bölümlerde ölümün farklı disiplinlerde nasıl ele alındığını anlatıyor. Felsefi, dini ve kültürel bakış açılarıyla ölümün anlamı tartışılıyor. Bu bölüm, okura hem tarihsel bir perspektif kazandırıyor hem de “ölüm”ün sadece tek bir inanç ya da anlayışla sınırlandırılamayacak kadar büyük bir olgu olduğunu hissettiriyor.
En çarpıcı sayfalar ise kuşkusuz seansların yer aldığı bölümler. Burada aktarılan deneyimler, ölüm sonrası yaşamın sırlarını daha somut bir şekilde hissettiriyor.
Bu eser, ölüm sonrası hayatı merak edenler için, yaşamın kendisini daha iyi anlamak isteyen herkes için kıymetli bir kaynak. Çünkü ölümün anlamını kavramak, aslında yaşamı daha derin ve farkındalıkla yaşamak demek.
Belki de asıl soru şudur: Ölümden sonra ne var?
Kolbaşı ve Keşen’in cevabı ise çok net: Sonsuz bir yolculuk.
Kitapla Kalın.