···Okunma: 15 Eylül 2025 21:37 Ahmet hocam bu referans kitabında bizlere; "Ne öğretmeliyiz?" sorusundan önce "Neden öğretiyoruz?", "Nasıl öğretmeliyiz?" sorusundan önce "Öğrenme nedir?" ve "Kimi eğitmeliyiz?" sorusundan önce "İnsan nedir?" gibi varoluşsal sorular soruyor. Bu disiplin, pedagojik tekniklerin ötesinde, eğitimin ruhunu ve ahlaki pusulasını aramamıza da yardımcı oluyor. Dolayısıyla eğitim felsefesinin tarihi, bir bakıma insanlık idealinin de tarihidir. Antik Yunan'da erdemli vatandaşı yaratma arzusundan, Orta Çağ'da ruhu tanrıya yöneltme çabasına; Aydınlanma'da aklını kullanma cesaretini gösteren bireyi yeşertmekten, modern çağda demokratik ve adil bir toplumun temellerini atma hedefine kadar her dönem, kendi felsefi arayışını eğitim sistemine yansıtmıştır ve filozofların kısa görüşleri eşliğinde kitap da felsefeye yeni başlayan okurlara yönelik sade ve akıcı bir tarzda kaleme alınmış.
Ahmet hocanın felsefeye olan hakimiyeti tartışılamaz, bu yüzden ülkemizde daha fazla değer görmesi ve okutulması gerekiyor. Özellikle felsefe öğretmenleri okumalı bu eseri.