Andreas Doppler , kendini ailesi dahil herkesten soyutlayıp ormanda yaşamını sürdürmeye başlayan bir adamın hikayesi. Aslında zaman zaman her insanın kendini tüm dünyadan soyutlamak istediği varsayılırsa başarılı olmuş birini okumuş oldum. Kitap akıcıydı, dili sadeydi. Romanın kahramanı akıllı olmayı bırakmak isteyen biri bıraktığını da sanıyor bazen. Ama o kadar akıllı biri ki insanlara tavırları söylemleri bunu gayet ortaya koyuyor. Hele de bazen insanlara aslında herkesin içinden geldiği gibi konuşma isteğini direkt olarak uyguluyor, bu durumu sevdim. Sadece bir kadın olarak ya da bir eş olarak bu şekilde ailesini arkasında bırakıp bencil bir şekilde sadece kendi için yaşama devam etmesini asla doğru bulmuyorum. Eşi hamileyken asla yanında olmaması , kendisi bir şekilde geçimini idame ettirirken karısının çocuklarının ne şekilde hayatına devam ettiklerini merak bile etmemesi çok fazla sinirimi bozdu. Bilmiyorum belki de çok duygusal ya da kültürel olarak bu şekilde düşünüyorum. Nihayetinde Norveç’te yaşamıyorum. Erlend LoeDoppler