Yoksa Siz Hâlâ Yazarak mı Alıntı Paylaşıyorsunuz?
E-kitap okumanın herhalde burası için en büyük avantajı kopyala-yapıştır yaparak alıntı paylaşabilmektir, ama tabii bunda da sayfa sayısı sıkıntısı oluyor. Basılı kitap okurken ise alıntı paylaşmak gerçekten bir zorluk, hele ki uzun paragrafları paylaşmak isteyince insanın alıntı paylaşası bile gelmiyor. En azından 1 sene öncesine kadar benim için böyledi. Yapılması gereken ise: Telefonumuza herhangi bir "OCR Scanner" uygulaması kuruyoruz ( tarayıcı kullananlar özellikle de *.pdf tarayanlar bu terimi bilir) ve paylaşmak istediğimiz paragrafın/sayfanın uygulama üzerinden resmini çekiyoruz ve uygulama resimdeki yazıları yazı formatına dönüştürüyor, devamında da kopyala-yapıştır yaparak alıntımızı paylaşıyoruz. Tavsiye uygulamam: Text Fairy, uygulamayı kurduktan sonra Türkçe karakter sorunu yaşamamak için uygulama içinde Türkçe dilini indirmek gerekmektedir.
E-kitap ile pek barışık değilim ama uzun paragrafları paylaşırken ise yarabilir dediğiniz özellikle de basılı kitap üzerinden. Cam Scanner kullanıyorum ama desteklediği dillerde Türkçe yok maalesef. Türkçe destekleyen başka bir uygulama bilen var mı?
Uğur
Cam Scanner direkt olarak kamera üzerinden PDF türünde tarama amaçlı bir yazılım olduğu için iletideki duruma tam olarak bir çözüm değil maalesef ama yine de taramalarda Türkçe karakter sıkıntısı yaşanmıyor. Resimden yazı almak için yazdığım program işinizi fazlasıyla görür.
Çok makbule geçti, teşekkürler
Rica ederim.
Benim için en zor olan şey alıntı yazmak. Noktasına virgülüne kadar özen göstererek yazdığım için bayağı zorlanıyordum.Verdiğiniz bu uygulamayı akşam evde indirip deneyeceğim.Umarım başarırım. Çok teşekkür ederim Uğur Bey. selamlar.
Uğur
Rica ederim Mehmet Abi, ben de aynı şekil çok özen gösteriyordum ve imdadıma yetişti bu uygulama. Düzgün açı ve ışıkta çekilirse resim eğer hiçbir sorun olmuyor, yardımcı olmaya da çalışırım her şekilde.
E-kitap kelimesini ne zaman duysam, içimde bir huzursuzluk oluyor.
Uğur
Kitapta ölen bir karakter mesela ölmeyebilir de :) Belli olmaz adam değiştirmiş de olabilir :)
Off en sikayet ettigim konuydu. Hem kitabin sayfasini tutmaya çalış, hem tek elle yaz. Vallahi zulüm gibiydi o yuzden bende hic alinti paylasamiyordum. Cok teşekkür ederim.
Uğur
Rica ederim, keyifli okumalar...
Öncelikle teşekkürler , ben de denedim oldu fakat bazi harfler eksik cıkiyor . Bunun bir cözümü var mi acaba ?
Uğur
Rica ederim. Öncelikle Türkçe karakter paketini indirmeniz gerekiyor ve devamında da doğru açı ve yeterli ışıkta resmi çekmeniz lazım. Hâlâ olmuyorsa başka bir yazılımı deneyebilirsiniz, mesela Adobe'un olan uygulama sizin telefona daha uyumlu olabilir.