Ve geriye kaldı son kitap..Hala inanamıyorum.O son basamaktayım.Peki neden hüzünlüyüm?Ben de bilemiyorum.Sanırım veda etmeye o kadar da hazır değilmişim.
En akıcı kitapların arasında Geceyarısı Kuleleri de yerini aldı.Sıkıcı yerleri yoktu diyemem ama nadirdi.Karakterlerin hepsinde o beklenen gelişmeyi an be an gördüm.Biraz geç kalınmıştı (12 kitap kadar beklemeye gerek yoktu bence) ama neyse.
Rand sonunda başarıya ulaşmanın yolunun bu olmayacağını anladı.Acımasız, duygularını yok sayan biri olmanın ona hiçbir faydası olmayacağını hatta tersine zarar vereceğini kabüllendi.Şimdi çoğu ulusu birleştirmişken, o son savaşı başlatmak ve bunu da karanlık varlığı hazırlıksız yakalamak için mühürleri kırarak yapmak istiyor.Ama elbette bunu istemeyen buna karşı çıkanlar varken nasıl olacak bi sonraki kitapta göreceğiz.
Eleyna’ya bi tık daha tahammül edebildim bu kitapta sanırım.Yine de ayıla bayıla okuduğum sahneler değildi.
Mat her zamanki gibi keyifle okuduğum karakter oldu.Kurtarma sahnesini gerilerek okudum kitap içinde en heyecanlandığım yerdi.Ve ödenen bedeli bi kaç spoiler yüzünden bilmeme rağmen üzülerek okudum.Thom ve sürpriz çiftimize ben de en az onun kadar şaşırdım :)
Perrin ise en nihayetinde lider olduğunu kabüllendi.Ve Düşler Dünyasında öğrendikleri ile daha da güçlendi.Beyaz Pelerinliler ile olan sahneler sinir bozucuydu.Hepsi birbirinin kopyası gibiydi yine.Dünyaya at gözlükleri ile bakmaya devam ediyorlar.İşte neymiş diğer birlik onlardan daha hızlı nasıl buraya gelmişler kesin karanlık dostular.Yok bunu nasıl yaparlar kesin karanlık işi bilmem ne.Neyseki başlarında biraz daha mantıklı davranmayı başarabilen Galad var da bi umut onlara asıl amaçlarının ne olduğunu öğretebilir.Yine de ittifak kurulmasına sevindim.
Nynaeve’in geçtiği test yine üzücüydü.Ve bi an gerçekten Aes Sedai seçilmeyecek sandım.Ki ramak kalmıştı.Ama söylediği şeylerde o kadar haklıydı ki..Yok neymiş yürümemişte koşmuşmuş.Soğuk kanlı davranamamışmış sükunet yokmuş bilmem ne.Buna mı takılsınız gerçekten de?Saçmalık.Ayrıca şu an için değil belki ama ileride Eleyna’nın da teste tabi tutulması gerektiği neden söylenmiyor hiç?
Sheanchanlar çok fazla gözükmese de sinirlerimi hoplatıyor.Muhalefet yok.Tek bir el ile yönetilen geriye kalan herkesin köle sayıldığı bi topluluk.İsteseniz bile hiçbir şeyi sorgulayamayacağınız hatta kötü bir söz bile söyleyemeyeceğiniz bi topluluktan bahsediyorum.Çünkü o yanlış sözleri söylerken yanınızdaki herhangi biri dinleyici olabilir ve bu sizi idama götürür.Bana biraz 1984 ü hatırlatıyor.Rand Ebou Dar’da söylediklerinde ne kadar yanıldığının bence farkında değil.Ve bu sebepten Tuon’u bir türlü istediğim gibi ısınamıyorum.
Egwene bu kitapta da bilgece davrandı.O toplantıda yaptığı manevra çok iyiydi :D Düşler dünyası ise nefes kesecek sahnelerle doluydu.Az daha ele geçirilecek sandım.Kalbimin teklediği yerdi.Perrin ile ayak üstü yaptığı konuşma komikti.Ve geçen kitapta Verin’den bahsetmeyi unuttuğumu fark ettim.Öğrendiğim şeyler hem şaşırttı hem de üzdü :( Ama böyle bi karakter de gerekliydi.Elini taşın altına koyan daha fazla kişi görmek isterdim doğrusu.
Morgase sonunda ortaya çıktı.Ama kimse de Rand suçsuzmuş adamın günahını aldık demedi ya ona yanıyorum.
Rodel Ituralde sevdiğim bir karakter oldu.Ama kitapta o kadar yer kaplaması gerekiyor muydu emin değilim.Onun yerine daha çok görmek istediğim kişiler vardı.Ama çok az görebildim.
Evet, incelemeyi daha fazla uzatmadan bitiriyor ve heyecanla son kitaba geçiyorum.Bi sonraki incelemede görüşmek üzere, kitaplarla kalın :)
İncelemen için eline sağlık. Bu dev seriyi okuyup bitiren okuyuculara o kadar çok imreniyorum ki 😊 beni çok korkutuyor başlamak fikri. Ama biraz daha var. Belki sene başında. 😁
Teşekkür ederim ☺️ Ben de senelerce o korku yüzünden bir türlü elime alamadım seriyi.Ama başladıktan sonra boşuna bekletmiş olduğumu anladım.Çok akıcı ve güzel bir kurgusu var.Umarım beğenirsin.