2025 31. kitabı
Jack LondonJack London okumaya bu kitap ile başladım. yazarın diğer kitaplarını henüz okumadım fakat okuyacağımdan eminim. kesinlikle baş yapıt niteliğinde bir roman olduğunu düşünüyorum. konusu kısaca bir profesörün meslektaşını öldürmesi sonucu yaşadığı mahkumiyet ve işkenceler ile keşfettiği bilinci bedenden ayırma yöntemiyle yaşadığı hayatları anlatıyor. kitabın konuya giriş kısımlarında biraz sıkıldığımı itiraf ediyorum çünkü yazarı tanımadığımdan yazarın konuyu nasıl işleyeceğinden emin değildim. fantastik öğelere de bağlanabilir veya tamamen felsefi yönlerden de baskınlık kurabilir diye bir tahmin yapmıştım. ama beklentimi aştı ve sanki bir kitap içerisinde birden fazla yaşama şahit olduğumu hissettim. her yaşamda hayatın farklı bir yönüne farklı karakter ve zamanlarda şahit oluyor oluşumuz da benim çok hoşuma gitti. ayrıca karakterin hücre arkadaşlarıyla veya kendi kendine yaptığı tartışmalar da felsefi yönüyle güçlü ama anlatım olarak sıkmayacak bir yöndeydi.
Yıldız GezginiJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202510,3bin okunma