···Okunma: 24 Ağustos 2025 19:16 Benim için en özel yazarlardan biridir Jack London ve bu kez kitaplığımda okunmayı bekleyen son kitabı Deniz Kurdu ile buluştum onunla. Ne okuyacağımı bilemediğim zamanlarda elim en çok Jack Londan’a gidiyor; o benim için güvenli bir liman, durgun bir deniz adeta. Ve bu kez de beni yanıltmadı.
İlk bakışta salt bir macera romanı gibi görünen bu eser, aslında insan doğasının en karanlık yanlarına açılan sert bir pencere. Hikâyenin merkezinde, doğaya ve insana hükmetme hırsıyla yoğrulmuş; hayranlık uyandırırken de dehşet veren, güçlü, acımasız ve zeki bir karakter olan Kaptan Wolf Larsen var. Anlatıcımız ise zengin ve rahat bir hayatın içinden çıkıp denizin acımasız gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kalan Humphrey Van Weyden. Bu iki karakter arasındaki keskin karşıtlık, bireyin özgürlük, ahlak ve güç arayışını didik didik eden sorgulayıcı bir bakış açısına dönüşüyor.
Her zamanki gibi yine çok severek okudum. Jack London’ın kesinlikle geride kalmayı hak etmeyen romanlarından biri. Eğer okumadıysanız ve yazara ilginiz varsa mutlaka şans vermelisiniz.