Alıntılar: #28263983#28264193#28264635#28264911#28317235#28317297#28317520#28481413
"Rabbim! Sabahlara kadar uykusuz kalıp nöbet bekleyerek beni korumaya çalışan Ebû Eyyûb'u Sen de dünyada ve ahirette koru!"(Hadîs-i Şerif/Kitapta sayfa 352)
Efendimiz(S.A.V.)'i canıyla ve malıyla misafir eden, koruyan, yardım eden, hizmet eden Eyyûb El-Ensari(ra). Peygamber Efendimiz'in(S.A.V.) övgü ve hayır dualarına mazhar olan mübarek zât.
Peygamber Efendimiz'in müjdesine ulaşmak için;o zamanki adıyla Konstantinopolis'in fethini görüp, Ayasofya'da namaz kılma güzelliğini yaşamak için, yaşlılığını düşünmeyerek o kadar yolu aşmış ancak kuşatma sırasında hastalığından dolayı canını teslim etmiş ve vasiyeti üzere naaşı surlara yakın yere defnedilmiş.
İskender Pala, diğer kitaplarında olduğu gibi, o harika yeteneğini kullanarak yazdığı bu kitapta, Ebu Eyyûb(ra) hikâyesini merkeze alarak, Konstantinopolis Kuşatması olayı üzerinden birçok kişiyi ve yaşadıklarını anlatmış. Bu birçok kişi ve onların yaşadıkları, yaptıkları bize farklı bakış açıları verdiği için, hem o kişileri ve zamanı anlamamıza yardımcı oluyor, hem de kitabın sürükleyiciliğine kapılıp zevkle okumamızı sağlıyor.
Ne tam bir İslâm Tarihi kitabı, ne tam bir İstanbul Tarihi kitabı,ne tam bir roman,ne tam bir biyografi kitabı... Öyle güzel harmanlamış,öyle güzel kurgulamış ki!Yine hayran kaldım İskender Pala'ya.
Zevkle okuyacağınızı düşünüyorum.İyi okumalar. :-)