···Okunma: 29 Eylül 2025 23:45 "AKREP KADINI"
"Ben güvertenin kenarına oturup koyun sessizliğini dinledim. Dalgaların ritmi, senin nefesini hatırlattı bana. O kadar uzaktasın ki... ama bu koy gibi, senin varlığın da beni saklıyor."
Eser, Antik Lykia kıyılarında geçen, tarih ve denizle harmanlanmış bir macera hikâyesi olmasının ötesinde, aşkın, özgürlüğün ve insanın kendi içsel yolculuğunun da derinlemesine işlendiği bir roman.
Zeniketes adındaki bir korsanın günlüğü üzerinden anlatılıyor. Zeniketes, Roma İmparatorluğu’nun gölgesi altında, tehlikeli ama büyüleyici bir hayat süren bir denizci. Yıldızlarla yönünü buluyor, rüzgârın dilini çözüyor ve denizlerde özgürlüğün peşinde koşuyor. Ancak Zeniketes’in asıl yolculuğu, denizlerdeki maceralarından çok daha derin: Akrep Kadını’na duyduğu tutkulu ve gizemli çekim.
Zeniketes’in yolculuğu ne kadar denizlerde geçerse geçsin, fırtınalar, kaçışlar ve maceralar onun yolculuğunun bir parçası olsa da, asıl rotası Akrep Kadını’na çıkıyor: Gözleri kara gece kadar derin, yürüyüşü bir dalga kadar ahenkli bir kadının gölgesi.
Zeniketes’in Akrep Kadını’na duyduğu tutku, kitabın en büyüleyici yönlerinden biri. Akrep Kadını, bazen fırtınalı bir denizi, bazen özgürlüğe susamış bir korsanın kalbini, bazen de aşkın dönüştürücü gücünü simgeliyor. Sayfaları çevirirken kendimizi hem bir korsan gemisinde hem de bir kadının gizemli bakışlarında buluyoruz. Kitap, aşkın deniz gibi; bazen sarsıcı, bazen huzur veren yanlarını hatırlatıyor. Sadece bir kadın figürü değil; şehrin ruhunu, bir kadının gölgesini ve bir korsanın kalbini simgeliyor. Zeniketes’in günlüğü, tarih ve deniz kokusunu, tuzlu rüzgârı ve yıldızlarla çizilmiş rotaları sayfalara taşıyor.
Okurken sadece bir hikâyeyi okumuyoruz; dalgaların sesi, iyot kokusu, yıldızlı gecelerin dinginliği ve gemide bırakılmış izler sayfaların arasında hissediliyor. Bu eser, tarihi bir anlatı olmanın ötesinde, aşkın büyüsü, özgürlüğün bedeli ve insanın kendi iç yolculuğu üzerine de düşündüren derin bir hikâye sunuyor.
Fırtınalı denizler kadar sarsıcı, bazen huzur veren bir aşk hikâyesi ve tarihî bir yolculuk.
Deniz kadar engin, akrebin sokuşu kadar keskin ve aşk kadar yakıcı bir hikâyeyi hissetmek mümkün.
Kitapta, Phaselis’in gizemli limanları, defne kokulu sokakları ve yıldızlarla çizilmiş rotalar öylesine canlı anlatılmış ki; kendimizi bir anda antik limanların taş kokusu, denizlerin iyotlu rüzgârı ve geminin güvertesinde buluyoruz. Zeniketes’in maceraları, sadece korsanlık ve deniz yolculuğuyla sınırlı değil; Roma İmparatorluğu’nun gölgesinde yaşayan halkların yaşamını, korsan limanlarının sırlarını ve denizcilerin hayatta kalma mücadelelerini de gözler önüne seriyor.
Zeniketes’in korsanlık serüveni, maceradan öte bir metafor olarak öne çıkıyor. Tehlikeli denizlere açılmak, insanın kendi içindeki dalgalarla ve korkularla yüzleşmesine benziyor. Hayatta kalmak, arzularla hesaplaşmak ve özgürlüğün bedelini ödemek, hikâyeyi sıradan bir korsan macerasından çok daha derin bir yapıya dönüştürüyor.
'Bazen bir liman, yalnızca tarih için değil; tek bir bakış, tek bir an için seçilir.'
Kitapla Kalın.