Phaselis’te Bir Korsan Günlüğü Aşkın ve Denizin Sırları

12 Eylül 2025
Amore Yayınevi
Sıralamalar

2025 74. kitabı
Zafer Kılınçer / Akrep Kadını Tarihi bir atmosferde, gizemin heyecanı ve aşkın derinliğini hissettiren bir kitap. #AkrepKadını hem gerçek bir kadını hem de aşkın umut ve acı veren gücünün simgesini temsil ediyor. Macera ya da aksiyon değil, duyguların gücü kitabımızın pusulası olmuş. Bir sahafın tozlu raflarında bulunan bir günlük; bir korsanın kalbini, bir zamanın ruhunu ve bir kadına hissedilen tutkuyu yaşanmışlıkları ve masalsı hikayesiyle günümüze taşıyor. Korkusuzluğu, çaresizliği ve Akrep Kadını’na olan aşkı ile kitabımızın baş karakteri Zeniketes. Roma devriyelerinden kaçan ve kıyıya ayak basarsa yakalanacak olan bir korsan. Kıyıya ayak basmıyor ama yaşamı denizden duyup izliyor ve her şeyi ile aktarıyor. Sayfaların arasında Antik bir dönemde yolculuk yapıyorsunuz. Gizli koylarda ve kıyı şeritlerinde denizcilerin yaşamını, hangi koyda nasıl bir ticaret ağı olduğunu günlük sayesinde öğreniyoruz. Zeniketes yaptığı gözlemlerle halkın içine Akrep Kadını’nın görüntüsünü ekleyerek sadece coğrafyayı değil duygularını da yansıtıyor. Denizde yaşamanın zorlukları ve tehlikeleri, kaçışlar ve verilen mücadeleler antik dönemin denizcilik bilgileri hakkında fikir verdiği gibi Zeniketes’in cesurluğunu da görmemizi sağlıyor. Her şeye korkusuzca göğüs geren Zeniketes, aşkın ve tutkunun ağlarında en büyük sınavını Akrep Kadını’na karşı veriyor. Bu aşk onun hem şifası hem de zehiriydi. Doksan altı günü kapsayan günlük ile tarihte yolculuk yapıp, korsanımız Zeniketes’in aşka ve denize dair hislerini paylaşmak isterseniz bu gizemli yolculuğu kaçırmayın derim. Keyifli okumalar…
2025 306. kitabı
𝐀𝐤𝐫𝐞𝐩 𝐊𝐚𝐝ı𝐧ı Herkese Merhabalar... Sizlere yepyeni bir kitap ile geldim. Yazarımızın kalemi ile tanışmak beni mutlu etti. Anlatım, akıcılık ve vurucu cümleleri ile kitap boyunca beni içinde tuttu. Sanki yazılanı okuyor gibi değil de anlatılanı dinliyor gibi okudum. Atmosferi resmen yaşadım desem sanırım yanlış olmaz. Zira anlatım olarak bunu veren bir kitap. Bir günlük olarak işlendiği için şöyle oldu böyle oldu diyerek yazılacak bir konusu yok. Zaten hepsini yazsak bu platform da almaz. Roma kayıtlarında 'Lykia Korsanı' diye gecen Zeniketes'in Akrep Kadın için yazdığı tam 96 günü içeren bir günlük okuyacaksınız... Her günün sonunda ise Andreas'dan, Alper'den ve Ben Defterine yazdığı satırlardan olan bir bölüm karşılayacak sizi. Ben genel anlamda anlatımı sevip, merak ile her günü okusam da en çok sevdiğim 'Ben Defterine' yazılanlar oldu. Onları ayrı sevip bol bol da altlarını çizdim. İnsan kim böyle sevilmek istemez ki de demeden edemez. #akrepkadını #seldacacomments
2025 182. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 23:55
Phaselis’te Bir Korsan Günlüğü: Aşkın ve Denizin Sırları Akrep Kadını Denizin kokusunu, tuzunu, rüzgârını ve bir korsanın kalbinin atışlarını hissederek okuduğum bir kitap oldu Akrep Kadını. Sanki bir roman değil de, zamanın kumlarını aralayıp bir korsanın günlüğüne gizlice göz atıyormuşum gibi hissettim. Zafer Kılınçer’in kalemi o kadar canlı, o kadar hissederek yazılmış ki, Phaselis’in üç limanı, defne kokulu sokakları ve dalgaların arasında kaybolmak mümkün. Baş kahramanımız Zeniketes, Roma’nın gölgesinde yaşayan bir korsan. Hayatı fırtınalarla, kaçışlarla, denizin sertliğiyle örülmüş. Ama asıl savaşını kalbinde veriyor: Akrep Kadını’na duyduğu aşk. Ne onunla konuşmuşluğu var, ne adını biliyor. Ama o kadını akrebe benzettiği kadar tehlikeli, büyüleyici ve çekici buluyor. Bu yüzden Akrep Kadını diyor ona. Bu aşk, bir kadına değil belki de bir hayale, bir özleme, bir dokunulmazlığa… kısacası ulaşılamayana duyulan derin bir tutkuya dönüşüyor. Zeniketes’in günlüğünde sadece bir aşkı değil, aynı zamanda bir dönemi de okuyoruz. Antik Lykia kıyılarında denizcilerin yaşam biçimleri, korsan limanlarının sırları, Roma devriyelerinin baskısı, deniz ticaretinin incelikleri, yön bulma teknikleri gibi tarihî detaylar adeta romanın arka planında bir film gibi akıyor. Ama tüm bunların üstünde, kitabın asıl kalbi duygular. Çünkü bu hikâyede pusula duygular, rotaysa aşk. Zeniketes’in yazdıkları o kadar derin, o kadar içli ki bazı satırlarda böylesine sevilmek isterdim dedirtiyor. Ben Defterine yazılan kısımlar ise adeta Zeniketes’in ruhunun çıplak hali gibi. Aşkı, çaresizliği, korkusuzluğu, yalnızlığı… Hepsi bu bölümlerde en saf haliyle hissediliyor. O kısımlarda altını çizmediğim cümle kalmadı desem abartı olmaz. Yazarın dili sade ama büyüleyici. Okurken kendimi bazen bir korsan
2025 216. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2025 13:50
Zafer KILINÇER - Akrep Kadını #okudumbitti #alıntı 'Bazı yerler, yalnızca yanında götürmek istediklerinle anlam kazanır.' Bu aralar o kadar güzel kitaplarla çapraz okuma yapıyorum ki hep aklım diğerinde kalıyor. Tamam bir itirafta bulunayım. Bu kitabı okurken çapraz okuma falan yapamadım. Meraktan bitirene kadar elimden bırakmadım. Zeniketes’in günlüğü Phaselis kıyılarındaki limanları, gölgeli sokakları, fırtınalı denizleri bir tür canlı arka plan gibi işlerken, Akrep Kadını’nın karakteri esrarengiz bir manyetizma ile romanın merkezine yerleşiyordu. Zeniketes, Roma ajanları ile kedi-fare oyununa girerken aslında asıl savaşı kendi duygularıyla veriyordu. Akrep Kadını’nın adını dahi bilmediği halde her adımı, her bakışı, her nefesi onda yankılanıyor ve o kadınla kurduğu hayali bağ, zekice örülmüş engellerin ve gizli tehditlerin ardında bile kırılgan ama inadına tutkulu kalıyordu. Karşılıklı gizlilik, suskunluk ve geriye dönüşlerle örülmüş bir iletişim tarzı ortaya çıkarken aşk teslim olmayı değil, karşı koymayı öğütlüyor gibiydi. Kitabın ortalarına doğru Akrep Kadını’nın gizli geçmişi ve kimliği açığa çıktığında, romandaki romantizm yalnızca tutkuya indirgenmiyordu. Onun ardında kayıplar, ihanete uğramış dostluklar ve bedeli ağır seçimler bulunuyordu demek doğru olacaktır. Zeniketes’in bu kadın uğruna yaptığı fedakarlıklar, denizlerin caydırıcılığıyla birleşince aşkın sınırları zorlanıyordu. Daha çok bir limanda buluşma arzusu Roma’nın gölgesi altında bir ölüm tehlikesiyle eşleşiyor gibiydi. Sonunda ikisinin kaderini değiştiren an, Akrep Kadını’nın sessiz kırılganlığı ile Zeniketes’in gözüpek direnişinin kesiştiği noktada geliyordu. Bence ne yazık ki bu an, ikisinin de geleceğini bambaşka doğrultulara savuruyor gibiydi. Kitapta deniz, korsan gibi detaylar işlensede
2025 66. kitabı
Akrep Kadını Biz,farklı zamanlarda,farklı hayatlarda,aynı kadına bakmıştık. Tozlu raflarda bulunan bir kitap, içerisinde üç farklı el yazısı ile yazılmış günlük. Zeniketes bir korsandı. Roma kayıtlarında Lykia Korsanı olarak geçmektedir. Limanda gördüğü gözlere demir attı. O günden sonra akrep kadını aklından hiç çıkmadı. Artık denizlerin değil,kalbinin esiriydi. Zeniketes'in 96 gününü yazdığı günlüğünü okuyacaksınız . Günlüğünde akrep kadına aşkını,yolculuklarını, yıldız konumlarını bile not düşmüştü. Güzel bir kitaptı ben kitabın isminden astroloji ile ilgili olduğunu düşünmüştüm Ama yanıldım bir Korsanın aşkına şahit olacaksınız. Okunması kolay,hemen biten bir kitap.
2025 513. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2025 23:45
"AKREP KADINI" "Ben güvertenin kenarına oturup koyun sessizliğini dinledim. Dalgaların ritmi, senin nefesini hatırlattı bana. O kadar uzaktasın ki... ama bu koy gibi, senin varlığın da beni saklıyor." Eser, Antik Lykia kıyılarında geçen, tarih ve denizle harmanlanmış bir macera hikâyesi olmasının ötesinde, aşkın, özgürlüğün ve insanın kendi içsel yolculuğunun da derinlemesine işlendiği bir roman. Zeniketes adındaki bir korsanın günlüğü üzerinden anlatılıyor. Zeniketes, Roma İmparatorluğu’nun gölgesi altında, tehlikeli ama büyüleyici bir hayat süren bir denizci. Yıldızlarla yönünü buluyor, rüzgârın dilini çözüyor ve denizlerde özgürlüğün peşinde koşuyor. Ancak Zeniketes’in asıl yolculuğu, denizlerdeki maceralarından çok daha derin: Akrep Kadını’na duyduğu tutkulu ve gizemli çekim. Zeniketes’in yolculuğu ne kadar denizlerde geçerse geçsin, fırtınalar, kaçışlar ve maceralar onun yolculuğunun bir parçası olsa da, asıl rotası Akrep Kadını’na çıkıyor: Gözleri kara gece kadar derin, yürüyüşü bir dalga kadar ahenkli bir kadının gölgesi. Zeniketes’in Akrep Kadını’na duyduğu tutku, kitabın en büyüleyici yönlerinden biri. Akrep Kadını, bazen fırtınalı bir denizi, bazen özgürlüğe susamış bir korsanın kalbini, bazen de aşkın dönüştürücü gücünü simgeliyor. Sayfaları çevirirken kendimizi hem bir korsan gemisinde hem de bir kadının gizemli bakışlarında buluyoruz. Kitap, aşkın deniz gibi; bazen sarsıcı, bazen huzur veren yanlarını hatırlatıyor. Sadece bir kadın figürü değil; şehrin ruhunu, bir kadının gölgesini ve bir korsanın kalbini simgeliyor. Zeniketes’in günlüğü, tarih ve deniz kokusunu, tuzlu rüzgârı ve yıldızlarla çizilmiş rotaları sayfalara taşıyor. Okurken sadece bir hikâyeyi okumuyoruz; dalgaların sesi, iyot kokusu, yıldızlı gecelerin dinginliği ve gemide bırakılmış izler
2025 169. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2025 12:58
" Sonunda ışık yeniden hareket etti, batıya doğru uzaklaştı. Gözden kaybolduğunda, derin bir nefes aldım. O anda seni düşündüm; eğer yakalansaydık bir gün bir daha seni görememe ihtimalini. Ve anladım ki, korkularımın en büyüğü Roma değil, sensiz kalmaktı." Zafer Kılınçer , Akrep Kadını kitabı ile bizi Roma İmparatorluğunun gölgesine, antik denizlere ve unutulmaz bir aşkın gölgesinde yapılan deniz seferlerine götürüyor. Arkadaşının evine ziyarete giden anlatıcımızın, evdeki kütüphanede kıyıda kalmış ,el emeği ile ciltlenmiş bir kitaba gözü ilişir. #akrepkadını isimli bu eser bir korsanın günlüğü olarak görünse de aslında çok daha fazlasıdır. Gün gün yazılmış Zeniketes'in günlüğünü okuyoruz. Zeniketes , Roma kayitlarinda "Lumia Korsanı" olarak geçer. Bu defteri de "Akrep Kadınına " yazdığını belirtir. Gün gün yazılan defterde antik Roma kıyıları, korsanların denizlerdeki yaşayışları , ticaret alışverişi ya da değiş tokuşu, coğrafi olarak yönlerini nasıl buldukları, insanların yaşayışı, alışkanlıkları yer alıyor. Günlükte Zeniketes 'in her yerde Akrep Kadınını gördüğü ve her olayın onu tekrar tekrar hatırlamasına vesile olduğunu görürüz. Kalbi aşkla çarpan korsan kendi anlatımı ile her gün aşkını itiraf ediyor aslında.
Akrep Kadın'ı
2025 24. kitabı
Okunma: 30 Eylül 2025 00:23
Tozlu bir kütüphane rafında bekleyen hazineydi aslında "Akrep Kadın'ı". Yüzyıllar öncesine ait deri ciltli bir kitap.. Hayalet korsan Zeniketes'in yazdığı, okudukça deniz ve tuz kokusu aldığınız bir günlük aslında bu hazine. Bu günlüğü okuyan, Zeniketes'in aşkını hisseden yazarımız kendi aşkıyla bağdaştırıyor hikayedeki hayalet korsanın Akrep Kadınına olan aşkını. Aslında Zeniketes Akrep Kadını'nın adını dahi bilmiyor. Konuşmusluğu yok.. Hareketleri ve tarzını akrep burcu kadınına benzettiği için adını Akrep Kadın'ı koyuyor platonik aşkının. Ama okurken kurduğu cümlelerden böyle bir aşk olamaz diyeceksiniz. O kadar hissettirerek anlatıyor ki o aşka hayran kalmamak elde değil.
2025 120. kitabı
İyi akşamlar arkadaşlar sizlere severek okuduğum bir kitapta geldim. Kitap yazar @zaferkilincer.official Bey'in #akrepkadını isimli kitabı. Bu kitap bir aşkın, bir hasretin şiirsel dille yazılmış halı ben çok severek okudum. Konusuna gelince. Bir kituphane de bulunan günlük ve günlükte Korsan Zeniketes'in günlüğünün tercüme edildiği ve adının akrep kadını olduğu kitabın okunmasıyla başlıyor kitabımız. Zeniketes aranan bir korsandır bir Liman da gördüğü bir kadına aşık olur ama kavuşması zor bir aşk, çünkü o karaya ayak basar basmaz cezalandırılacağını bilmektedir. Zeniketes'in bu kadına duyduğu aşkı günlüğüne şiirsel bir dille yazıyor tek ,tek duygularını,hissettiklerini duygu yüklü cümlelerle aktarmış. Zeniketes'in günlüğünü;Antik Lykia kıyılarının kokularını, korsan limanlarının sırlarını,Roma imparatorluğu'nun gölgesinde yaşayan hakların nefesini bugüne taşıyor. Bu kitap iki zamanının arasındakı aşkı güzel bir dille aktarmasıdır. Bu sadece bir kitap değil ... Bir korsanın kalbi,bir kentin ruhu ve bir kadının ruhu ve bir kadının gölgesi. Bazen bir liman, yalnızca tarih için değil; tek bir bakış için seçilir. Bu güzel kitabı tavsiye eden @kitap.gemisi canıma çok teşekkür ederim, inşallah bir çok güzel kitapları birlikte okuruz. Bu güzel kitabı sizlere de tavsiye ederim. @zaferkilincer.official @amoreyayingrubu #zaferkılınçer #amoreyayıngrubu #vuslatınkitapkurtları #neokudum #okudumbitti #yorumzamanı #heryerdeokuyanlar #fantastikkitaplar #instakitap #bokstagram
2025 48. kitabı
Açıkçası kitabın ismine baktığımda bir kadının akrep burcunun özelliklerini kaleme alınmış diye düşündüm. Oysaki bir korsanın aşkın gizli mabediymiş. O kadar içten ve yürekten duygularını dile getirmiş ki gerçeğin ta kendisini gönüllere hissetirerek nakş etmiş. Her kalbin kesinlikle kendinden bir parça bulabileceği muhteşem bir betimlemeye sahip harika bir eser, diyebilirim. Roma'ın gölgesinde, sanki ana kara kendisine yasakmış gibi geceni gündüzünü denizde geçiren korsan Zeniketes, denizin dalgalarını, fırtınayı,  yağmuru, martıların yönlerini, muhteşem gökyüzün kandilllerini, Phaselis'in koylarını kendine mahrek yapıyor. Hele ki Akrep Kadına olan özlemi, hasreti, aşkı, sevgiyi, sevdayı yörüngenin her adımında tasvir etmesinin muhteşemliği ise bambaşka bir derya cennetiydi. Zeniketes, kor gibi aşkını tarihin tozlu sayfalarına denizin mis gibi kokusunda kaleme alarak, bugünkü ilimdarlarına lütfederek bir miras bırakmış gibi. Evet bu esere sadece bir kitap olarak bakılmamalı. Bir korsanın kalbi, bir kentin ruhu ve bir kadının gölgesidir. Bazen bir liman, yalnızca tarih için değil; tek bir bakış için seçilir. Akrep Kadın kitabının sayfalarında gizlenmiş bir cennet var ki o da güzelim coğrafyamızın bir köşesi olan Antalya ilimizin Kemer ilçesinden on iki km uzaklıkta bulunan eski bir Likya Antik Kenti olarak tarihin ve doğanın mükemmel bir sentezini sunan Phaselis koyudur. Her kitabın okuyucusuna bıraktığı bir gizem vardır. Akrep Kadın'ın da öyle bir gizemi vardır. Kesinlikle tavsiye ettiğim bir eser. #alıntılar "Bazı geceler, liman değil, bir çift göz insanı demirler." "Deniz, malları taşır; insan ise özlemleri." "Bazen deniz susar, ama kalbin uğultusu dinmez."