Prof. Dr. Necmettin Erbakan (1926-2011), Türkiye siyaset ve ilim hayatının en özgün figürlerinden biridir. Sinop'ta doğan Erbakan, sadece bir siyasetçi değil aynı zamanda üstün bir akademik kariyere sahip bir makine mühendisi ve profesördür.İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Almanya'ya giderek Aachen Teknik Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Hatta Leopard 1 tankının motor tasarım ekibinde baş mühendis olarak çalıştığı da kaynaklarda geçer. Henüz 27 yaşındayken İTÜ'de doçent unvanını alarak Türkiye'nin en genç doçenti oldu. Akademik ve sanayi geçmişi ona siyasi hayatında sıklıkla vurguladığı yerli ve milli sanayileşme vizyonunu kazandırdı.1969'da siyaset hayatına atıldı. Kurucusu olduğu Millî Nizam Partisi, Millî Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve son olarak da Saadet Partisi ile "Millî Görüş" hareketinin liderliğini yaptı. Temel siyasi ideolojisi Türkiye'nin manevi değerlerine dönüşü, yerli kalkınmayı, adil bir ekonomik düzeni ve İslam birliğini savunur.Hocamızın ömrünün son demleri bizi İşbirlikçi Akp ye karşı uyarmak ile geçmiştir kendisini yeniden hayırla yâd ediyoruz.Bugün hocamızın ne kadar haklı olduğunu görüyoruz.Davam kitabı benim de mensubu olduğum milli görüş hareketinin manifestosudur. Milli görüş'ün misyonunu ve vizyonunu açıklar, ideolojimizin ve fikir dünyamızın temel yazılı kaynağıdır.Yakın siyasi tarihte meydana gelen olayların içyüzünü hocamız bu ktapta yazmıştır. Erbakan hocayı anlamak ve küresel dünyayı, uluslararası sistemi tanımak isteyenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap iyi okumalar dilerim DavamNecmettin Erbakan