2018 23. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2018 07:15
Dan Brown, Başlangıç isimli romanında İspanya’nın tarihini sahne olarak kullanmış. Olaylar örgüsü Bilboa, Madrid, Sevilla ve Barcelona’da geçiyor. Baş karakter olarak ise kitaplarında sık sık yer verdiği ve herkes tarafından da benimsenip sevilen karakter simge bilimci Profesör Robert Langdon yer alıyor. Robert Langdon’ın eski öğrencisi ve dostu olan Edmond Kirsch tüm insanlığı sarsacak ve tüm dinleri yıkacak bir buluşa imza atmıştır. Bu buluşunu tüm dünyaya duyuracak toplantıdan önce sunumunu ilk olarak 3 büyük dinin temsilcilerine izlettirir. Hiristiyan, Müslüman ve Yahudi camiasının önde gelen bu 3 ismin verdiği tepkiler hatta bu sunumu duyurmaması için yapılan tehditkâr mesajlar Kirsch’in doğru yolda olduğuna kanaat getirmesini sağlamıştır. Tüm dünyaca tanınan ünlü mucit ve ateist Edmond bu sunumu tüm dünyaya tanıtacağı toplantı sırasında emekli bir komutan ve aynı zamanda dini bir tarikata üye biri tarafından sunumunu tamamlayamadan öldürülür. Robert Langdon da o toplantıdadır ve tüm olan bitene şahit olmuştur. Sunumun sunucusu ve aynı zamanda İspanya prensinin nişanlısı olan Ambra Vidal ile birlikte Edmond’un buluşunu tüm dünyaya duyurmak için şüpheli cinayetler, gizli örgütler, semboller ve bulmacalarla dolu bir maceranın ortasında kalırlar. Langdon bulmacaları çözerken bu buluşun, yüzyıllardır insanlığın en büyük merakı olan 2 soruya ne cevap verdiğini de sorgular; Nereden geldik? Nereye gidiyoruz?
BaşlangıçDan Brown · Altın Kitaplar · 201726,3bin okunma