2025 30. kitabı
#alıntı “Pasaport kahvelerinde nargileler içilir, Kemeraltı gelip geçenlerle dolar taşar, Kordon’da deniz kokusu çiçeklerin kokularına karışmıştır. İzmir son durak olsa da yakın zamana denk geldiğinden en gerçek olaylar İstanbul’da yaşadıklarıymış gibiydi.” Zümrüt anne ve babasını bir kaza sonucu kaybetmiş çocuk yaşta hem öksüz hem de yetim kalmıştır. Kimsesi kalmayan Zümrüt yaşlı anneannesiyle yaşıma devam edecektir. Zaman zaman kuşak çatışmasının yaşandığı anne sevgisinden uzak kırık dökük bir çocuk büyüdüğünde sevgi açlığını başka şeylerde arayacaktır. Kendini tamamlamak için karşı cinsin ilgisi ve aşkı mutluluğu bulacağına dair düşünceler sebebiyle yanlış yollarda kaybolcaktır. Yeniden çıktığı yolculuklarda arayışı, sevgiyi, mutluluğu ülkenin gündeminden düşmeyenler olayların etkileriyle şekillenen hayatları okuyucuya aktaran tadında betimlemeler ile Anka kuşu gibi her defasında küllerinden doğan Zümrüt’ün yaşamöyküsü İzmir’in sokaklarında gezintiye çıkartıyor… Yazarın kalemiyle tanış olduğum bir romandı. Henüz okumamış olanlara gönülden tavsiyemdir. Zümrüt Her Ay Okuyanlar Kulübü
ZümrütNalan Tuntaş · Yitik Ülke Yayınları · 20258 okunma