Ocak 2025
Yitik Ülke Yayınları

2025 30. kitabı
#alıntı “Pasaport kahvelerinde nargileler içilir, Kemeraltı gelip geçenlerle dolar taşar, Kordon’da deniz kokusu çiçeklerin kokularına karışmıştır. İzmir son durak olsa da yakın zamana denk geldiğinden en gerçek olaylar İstanbul’da yaşadıklarıymış gibiydi.” Zümrüt anne ve babasını bir kaza sonucu kaybetmiş çocuk yaşta hem öksüz hem de yetim kalmıştır. Kimsesi kalmayan Zümrüt yaşlı anneannesiyle yaşıma devam edecektir. Zaman zaman kuşak çatışmasının yaşandığı anne sevgisinden uzak kırık dökük bir çocuk büyüdüğünde sevgi açlığını başka şeylerde arayacaktır. Kendini tamamlamak için karşı cinsin ilgisi ve aşkı mutluluğu bulacağına dair düşünceler sebebiyle yanlış yollarda kaybolcaktır. Yeniden çıktığı yolculuklarda arayışı, sevgiyi, mutluluğu ülkenin gündeminden düşmeyenler olayların etkileriyle şekillenen hayatları okuyucuya aktaran tadında betimlemeler ile Anka kuşu gibi her defasında küllerinden doğan Zümrüt’ün yaşamöyküsü İzmir’in sokaklarında gezintiye çıkartıyor… Yazarın kalemiyle tanış olduğum bir romandı. Henüz okumamış olanlara gönülden tavsiyemdir. Zümrüt Her Ay Okuyanlar Kulübü
2025 88. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2025 14:28
Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Oldukça duygusal bir okuma deneyimi sunuyor kitap. Zümrüt henüz çok küçük bir çocukken anne ve babasını bir yangında kaybeder. Gönülsüz olarak kendisini yanına alan anneannesi ile yaşamaya başlar. Anneannesi ile birlikteyken belki maddi ihtiyaçları karşılanır ancak manevi yönden bir açlık yaşar. Sevgi ve ilgi açlığı ve kaybetme korkusu aslında onun hayatına hep yön verir. Sevgi hissetmeden büyüdüğü, anne ilgisi ve sevgisi görmeden büyğdüğü için tam bir anne olmayı ve kızına duygusal yakınlık göstermeyi de başaramaz. Onun çocukluğu, gençliği ve yaşlılığında yaşadığı yalnızlığı Semih paylaşır. Bu açıdan kitabın sürpriz sonu beni çok mutlu etti. Dönemin siyasal yaşanmışlıklarına da her ne kadar yer veriyor olsa da yazarın anlatım özellikleri ve çizdiği portre ile psikolojik bir roman olduğunu söyleyebilirim kitabın Zümrüt 'ün hayatını onun kendi bakış açısı ve değerlendirmeleri , pişmanlıkları ve kendisine hoşgörüsü ile anlattığı, geçmiş ile bugün arasında gidişleri ile okuruna sunduğu akıcı, sade bir roman. Kitap bir okurlarını Zümrüt 'ün duygu dünyasında derin bir yolculuğa çıkarıyor. #book #ağustos #reklamdeğiltavsiye #edebiyat #roman
2025 4. kitabı
Zümrüt anne babasını evlerinde çıkan yangında kaybeder,onu anneannesi büyütür. Zümrütün yaşadıkları kasabada tek yakın hissettiği Semihtir. Onunla her derdini paylaşan onunla sevinen bir tek odur çünkü. Semih üniversiteyi kazanıp İstanbula gittiğinde Zümrüt onsuz dayanamayacağını düşünerek hırsla çalışmaya başlar tek hedefi İstanbula gidebilmek hem okumak hemde Semih'e yakın olmaktır bu hırsla sınavı kazanır istediği olmuştur. İstanbulu kazanmıştır Peki İstanbulda Zümrüt ve Semihi neler bekliyor acaba Bu sorunun cevabını okurken bulacağınız bir kitap Zümrüt'ün yaşadıklarına kimi zaman üzülecek,kimi zamanda hüzünlerini hissedeceksiniz. Severek okuduğum bir kitaptı kesinlikle tavsiyemdir,okuyun pişman olmayacaksınız. Kitaplarla ve sevgiyle kalın
Edebiyat & Roman
2025 31. kitabı
Zümrüt...Aşkı arayan bir aşk hikayesi diyebiliriz bu kitap için. Sevilmek için yaratılmış, ilgiyi ve göz önünde olmayı seven Zümrut'ün bu uğurda neleri kaybettiği ya da kazandığının anlatıldığı keyifli bir roman. Son ana kadar olayların çözülmemesi hep heyecanı dorukta tuttuğu için ayrıca zevkli. Zümrüt anne ve babasını bir yangında kaybettikten sonra anneannesi ile yaşamaya başlar. Fakat anneannesi hayattan en ufak bir keyif dahi almayan,sürekli asık suratlı ve temizlik dışında birşey düşünmeyen bir kadındır. Henüz beş yaşında bu hayatı yaşamaya başlayan Zümrüt, o köyde de hayatının aşkını bulur; Semih. Öyle ki arkasından üniversiteyi de kazanarak İstanbul'a gider. Fakat İstanbul'da o dönem siyasi olaylar oldukça yoğundur. İlişkileri de bundan etkilenir ve mecburen köye dönerler. Burada da evlenirler ve bir kızları olur. Fakat işler hiç de Zümrüt'ün hayalini kurduğu gibi gitmemeye başlar. Aşk uğruna üç evlilik yapmış Zümrüt. Yer yer ona çok kızdım, özellikle bu kadar bencil oluşuna. Evladı için mesela hiç oralı olmayışına en çok. Bazı hataların bedelini bile bile yapışına da. Ama en nihayetinde nasıl isterse öyle yaşamaya karar veriyor sonunda. Bu konuda da takdir etmedim değil. Düşe kalka yaşanan bu hayatın sonunda güzel bir sürpriz Zümrüt'ü bekliyor. Kitabın sonu beni çok mutlu etti. Sanırım hakkettiği de buydu onun. Kitapla ilgili tek eleştirim çok fazla betimlemeler olmasaydı. Bu kısımlar sadeleştirilirse sanırım daha keyifli olur. Her Ay Okuyanlar Kulübü Tüm duyguları hissedebileceğiniz, dönemin siyasi olayları ve yaşananları hatırlayıp küçük bir tarih yolculuğu yapabileceğiniz bu keyifli romanı hepinize yürekten tavsiye ediyorum.
1000k
2025 116. kitabı
ZÜMRÜT . Baştan #tavsiyemdir diyerek bir #kadın kitabını önermek istiyorum sizlere. Türkiye'nin yakın tarihindeki siyasi olayları, kadın duyarlılığı ile harmanlayan yazarımız #nalantuntaş dan #zümrüt romanı, Canan kayaülkeyayinlari ndan bizlere sunulmuş. Zümrüt, anne ve babasını yangından kaybettikten sonra, sevgisini görmediği, suratsız, temizlik hastası anneannesi ile yaşamaya başlar. O zamanlar onu bir nevi yaşama bağlayan tek şey, Semih'dir. Öyle ki, üniversite için İstanbul'a gelen Semih'in ardından kendini okumaya vermiş ve peşinden Zümrüt'te kazanmıştır İstanbul'u. Semih'e ve İstanbul'a kavuşan genç kız, siyasi olaylar sonrası köyüne dönmüş ve sevdiceğinden bir kız sahibi olmuştur. Peki işler böylesine kolay yol almış olabilir mi? Hangimizin hayatı böylesi tıkır tıkır işliyor ki? Ve şu da bir gerçek, hangi anne kızını bu derece yok sayabiliyor? Fakat unutmayalım, o bir #ankakuşu . Küllerinden doğarak yeniden hayata tutunan ve sıradanlığa meydan okuyarak; çocukluğunda içine atılan duygular, gençliğinde bastırılan arzular ve yetişkinliğinde üstüne yüklenen rollerle boğuşan biri o. Çocukluğu, gençliği ve yetişkinliği boyunca yaşadığı toplumun geleneksel rolleriyle başa çıkma mücadelesi içinde olan Zümrüt, adını aldığı değerli taş gibi katman katman_sayfa sayfa açıldıkça farklı yüzlerini gösteriyor bize. Ve o, hayatında izleyici olmak değil, sahnede yer alarak yaşamını sorgulayıp bende varım demek istiyor. Ona bu konuda yardımcı dayanak ise tabiki de onunla birlikte büyüyen arkadaşı. İ Bir kadının sesini bulup duyurmasına, toplumun biçimlendirdiği “rol”lere karşı verilen direnişine dair güçlü bir roman bu. Zümrüt’ün hikâyesi, okurken “hayatta kalma” anlatısı gibi görünse de altta bir “kendini bulma” serüveni aslında. Ve sizler Zümrüt' ü okuyacaksanız, kendinize de