2025 106. kitabı
“Beni Kaderimin Elinden Al” Sessiz bir haykırıştı bu cümle. Tüm umutları tükenmiş bir kadının göz yaşlarının haykırışıydı. Kararan hayatların isyanıydı bu cümle, çarelerin çaresiz kaldığı anların acısıydı. Deriyi yırtan çeliğin ıslığıydı bu cümle ve hiç açılmamak üzere kapanan gözlerin öyküsü. Sevmekti onların tek suçu. Ailelerine rağmen sevmek. Babalarının onlara çizdiği kaderi kabul etmemekti. İşte böyle attılar onları dönüşü olmayan bir yola sürükleyen o serüvene ilk adımlarını. Aşıktılar çünkü. Bütün dünyaya diz çöktüreceklerini sanıyorlardı bu aşkın gücüyle. Belki dünya değil ama ailelerine diz çöktürmüşlerdi. Ya da öyle sanıyorlardı. Ta ki kahkahaların sonsuza kadar susacağı, dinmez yağmurlar gibi göz yaşlarının yağmaya başlayacağı o güne kadar. O gün dünyaya bir çift göz merhaba dedi. O gün kimse bilmiyordu o bir çift gözün bu iki sevgilinin ve diğer herkesin hayatını baştan aşağı değiştireceğini. Ve o bir çift göz ağlıyordu o gün bütün ömrüm boyunca ağlayacak, ağlatacağım der gibi. Daha söylemek istediğim çok şey var aslında ama bazen kelimelerin yetmeyeceğini anladığınız yerde durmanız gerekir deyip susuyor ve sizleri bu kitapla baş başa bırakıyorum Hoş kalın, hoşça kalın, kitapla kalın..!
Beni Kaderimin Elinden AlÖzlem Aytaş · Odessa Yayınları · 20257 okunma
İncelemeniz; bir oyuncunun tiyatro sahnesinde attığı tirat gibi olmuş, vurucu ve can alıcı🙏
Önceki 2 yanıtı göster
Sorgulayan Okur     M. IşıkSorgulayan Okur M. Işık o zaman tekrar çok teşekkür ediyorum😁
Okuyacaklarıma ekliyorum
Önceki 2 yanıtı göster
Aynil Onur YükselAynil Onur Yüksel ondan değil ya tam tersine bunda hangi birine dalacağımı şaşırdım birini yazsam diğeri eksik kalırdı😁
2 yanıtı göster
Okuyacak listeme bir kitap daha ekliyorum
Şimdiden keyifli okumalar diliyorum
İncelemeyi okuyamam çünkü kitabı okuyacağım 🙈etkilenmemek adına ama eminim ki müthiş bir inceleme olmuştur
Ah çok teşekkür ederim harikasınız benim klasik yorumlama tipini biliyorsunuz zaten size de şimdiden keyifli okumalar diliyorum 😁😁😁
Cok cok tesekkur ediyorum. İyi ki okudun diyorum 👏🏻👏🏻🥰
Rica ederim keyifle okudum 😁