2025 67. kitabı
Bağlanma üzerine tek kitap önerecek olsam kesinlikle bu kitap olurdu. O kadar kapsamlı ki, yazarın dili ve bilgisi ile okudukça derinleşiyorsunuz. Kitabın sonunda güvenli bağlanmanın ne demek olduğunu, ilişkinizi nasıl onarabileceğinizi, tabi sadece güvenli bağlanmayı değil kaygılı, kaçıngan ve düzensiz bağlanmanın da detaylarını bulacaksınız. Kitap 3 kısımdan oluşuyor. İlk kısımda bağlanma perspektifinden bakarak geçmişlerinizden ilişkinize neler getirdiğinizi anlayacaksınız. İkinci kısımda partnerinizin ve şu anki gerçekliğinizin bir araya gelmesiyle tekrarlayan kalıplaşmış olumsuz iletişim döngüleri oluşturma sürecini göreceksiniz. Ve son kısımda ise olumsuz iletişim döngüsüyle etkileşime girerek daha kötüleştiren ya da çözüm çabalarına engel olabilecek gerçek hayattaki bazı sorunları göreceksiniz. Ben üstünü çokça çizdim, notlar ala ala okudum. O kadar güzeldi ki kesinlikle enlerim arasına girdi. Bağlanma psikolojide en sevdiğim konulardan birisidir ve bu kitap da bağlanma üzerine en sevdiğim kitap oldu.
Psikoloji
Güvenli BağlanmaJulie Menanno · Diyojen Yayıncılık · 20256 okunma