Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 26 Eylül 2025 10:12 Herkese merhaba arkadaşlar. Bugün karşınıza Nietzsche Ağladığında’nın yazarı Irvin D. Yalom ve onun “Günübirlik Hayatlar” kitabı ile geldim.
Nietzsche Ağladığında kitabını okuduğumda kitap hem kurgusu olsun hem dili hem de gerçek psikoloji unsurlarını içinde barındırmasından dolayı beni çok etkilemişti. Çok beğenmiştim. Bundan dolayı Irvin D. Yalom’un bir kitabını daha okuyacağım kesinleşmişti.
“Hepimizinki günübirlik hayatlar; hatırlayanın hatırlanandan farkı yok.
Hepsi geçici; hem anılar hem de onların nesnesi.
Her şeyi unutmuş olacağın günler kapıda,
Her şeyin seni unutacağı günler yakın.”
— Marcus Aurelius
Yalom da tam bu söz üzerine duruyor 10 kısa psikoterapi öyküsünde. Yani kısaca ÖLÜM. Hastalarının ölüm korkusu, ölüme göstermiş olduğu tepkiler ve ölümün getirmiş olduğu yada getireceği birtakım sonuçların etkisi üzerine gerçeklik ve kurgunun birleştiği 10 güzel hikaye. Okuyucuyu dinlendiren bir dil ve sonunu merak etmekten ziyade süreci merak ettiğiniz herkesin kendi hayatında bir şeyler bulacağı manidar hikayeler.
Ham maddenin insan olduğu, insanı anlatan insanla hem hal olan kitapları seviyorum. Psikolojinin başlı başına kocaman bir alan olması ve insan davranışlarını incelemesi de psikoloji üzerine yazılan kitapları okumamı sağlıyor. Bu kitaba gelecek olursak keskinlikte ilk başta Nietzsche Ağladığında kitabını okuyun derim. Yani yazarımızı Nietzsche Ağladığında ile tanıyın daha sonra yazara ve diline alıştık sonra bu kitaplarını okuyabilirsiniz ama okuyun. Herkese keyifli okumalar diliyorum..