Merhabalar ,incelemeye başlamadan belirtmeliyim ki öncelikle sosyoloji ve psikolojiye ilginiz yoksa bu eser sizin için fazla akademik ve bilimsel gelebilir.(Eserde çoğunlukla istatistiksel değerlere ve analizlere yer veriliyor.)Toplum ve birey arasında iletişim her zaman ilgimi çektiği için kitap bende heyecan uyandırdı
(Belki işiminde etkisiyle tam olarak bilemiyorum). Durkheim’ı okurken şunu farkettim ; O, intiharı sadece bireyin kararı ya da ruhsal bir sorun olarak görmüyor. Tam aksine, toplumla olan ilişkimize bakıyor. Yani bir kişinin yalnız, baskı altında ya da kaos içinde hissetmesi ,intihar riskini arttırıyor ona göre. Îstatiksel değerlerle farklı toplumların bağlarını ve intihar üzerindeki etkilerini analiz ediyor.Bu eser, bende toplumun birey üzerindeki etkilerini fark etmek noktasında yeni ve farklı bir kapı açtı. İntihar, bireysel bir tercih gibi görünse de toplumla kurulan bağlar ve toplumsal düzenle doğrudan ilgili olduğu gerçeğiyle başbaşa bıraktı .İnsanların birbirine daha bağlı, toplumsal ilişkilerin daha sağlam olduğu bir dünyada yaşamayı diliyorum rabbimden İyi okumalar dilerim herkese Emile Durkheimİntihar
İntiharEmile Durkheim · Cem Yayınevi · 2011953 okunma