Sizce?
“Kötülük nasıl tanımlanır ki?”
Alıntı
··1 alıntı·
62,2bin Gösterim
Kötülük dediğiniz kavramı aslında insanın mayasında bitiyor eğer insan mayası iyiyse istese bile kötülük yapamıyor Eğer zaten kötüyse iyiliğe tenezzül bile etmiyor
Önceki 1 yanıtı göster
TuğçeTuğçe maalesef kalıyor güzel insan
Bu konuda en iyi tanımı Erich Fromm'dan okudum, "Kötülük, insanın insanlık yükünden kurtulma yolunda giriştiği trajik çabada kendisini yitirmesidir." Ve konuya en net yaklaşan da Jung'du, "... çünkü kötülük insanın içindedir." Bana kalırsa, "İçi çürüyen insanın bu çürümeye karşı koymak yerine bizatihi destek vermesi."
Kötülük, bir çiçeği her gün susuz bırakarak soluşunu izlemektir
Kötülük=bencillik Hepsi bu kadar.
Felsefede, iyiliğin yokluğu ya da ahlaki yasaya bilinçli başkaldırı olarak görülür; psikolojide, empati eksikliği ve vicdanın bastırılmasıyla ortaya çıkar; dinlerde, ilahi düzene karşı gelme ve nefse yenilme biçiminde tanımlanır; sosyolojide ise toplumsal normlara, değerlere ve insan haklarına aykırı davranışlar bütünü olarak karşımıza çıkar. Kısacası, kötülük hem bireysel hem de yapısal olarak dünyayı şekillendiren karanlık bir potansiyeldir. Zimbardo’nun Stanford Hapishane Deneyi’nde görüldüğü gibi, sıradan insanlar bile uygun koşullarda zalimleşebilir.
Kötülük öyle siyah beyaz bir kelime değil kimi için intikamdır kimi için savunmadır ama bana göre kötülük insanın kalbini susturup aklını bahane etmesidir bazen bir suskunlukla saklarız bazen bir gülüşün arkasına gizleriz. Kimse ben kötüyüm demez ama herkes birine biraz kötülük eder farkına varmadan. Asıl kötülük işte o farkına vardığın anda hiçbir şey hissetmemektir bence