2 ay öncesine kadar kitabın ismini bile duymamıştım. Fikirleri benim için çok değerli bir okur ve yazarın X paylaşımında yayınladığı en iyi yerli romanlar listesinin ilk iki sırasında Yalnızız ve Matmazel Noraliya'nın Koltuğu olduğunu görünce kitap ilgimi çekti. Buradan takip ettiğim okurların alıntı ve incelemelerini inceledikten sonra okumaya cesaret edebildim.
Peyami Safa gibi bir yazı ustasını bugüne kadar kendimce keşfedememiş olmaktan dolayı üzgünüm.Meşhur yabancı yazarların tercüme eserlerinde görmeye alıştığımız
insan zihninin karanlıklarının muğlak, ketum hallerinin bize ait kelimelerle yazılması ve bu ifadeleri okumak büyük bir talih bana göre..
Kitap felsefe, psikoloji ve metafizik konulara ilgi duyan okurlar için bir ziyafet sofrası gibi...
Psikojik iç savaş hali... zaaflar, arzular,tutkular..
iç çekişmeler, gel-gitler,kararsızlıklar... gibi konular çok üst düzey bir edebiyat vasıtasıyla servis ediliyor .
Benim tesbit edebildiğim kadarıyla edebi açıdan:
-Gercekten olağanstu betimlemeler...
-Noktadan sonra tekrar başa dönüp en başından tekrar okunarak anlam derinliğine inilebilen uzun cümleler.
-Yer yer kısa, vurucu, şok etkisi yapan cümleler ..
ile dolu psikoloji ve edebiyat ziyafetiokurları bekliyor...
Beğenmenize sevindim hocam. Çok da güzel özetlemişsiniz. ✨👏🏻 Gerçekten ben de aşırı mutlu oldum bu kitabı okuduğum için..🍀✨ Yalnızız için çok daha heyecanlıyım, inşaAllah yakın zamanda.. Kaleminize sağlık. Keyifli, istifadeli okumalar dilerim hocam.. 😇🍀✨