·192 syf.····Okunma: 21 Ekim 2025 17:53 Bu kitap güncelliğini asla yitirmeyen bir eser
Kitabı yeni keşfeden kuşaktan olmak biraz üzdü. Bir insana derdini yalın olarak anlatabilmek çok başkadır. Kişisel gelişim kitaplarından kesinlikle ilk önereceğim kitap budur. Kitap evrenseldir.
Kitap içerisinde yalnızlık, kaygı, yanılsama gibi duyguların nereden çıktığını ve nasıl başladığını anlatıyor. Toplum, aile ve birey en son basamak bendir. İnsanın kendisini fark etmesini sağlıyor. Kişisel bilinçlik size kendinizi sorgulatma imkanı sunar. Satırları okurken çevrenizi bir gözden geçirme imkanı sunuyor. Hep kusur bizde olamaz. Veya hep biz haklı olamayız. Aslında kendimize uzaktan objektif bakmayı sağlar.
Kitaptaki başlıklar aslında bize ne yapabilirim ? diye cevap vermiyorum Size başlığı anlatıyor. Örneğin kaygı… Okuduktan sonra kaygılarınızı nasıl dizginlenmek vs yok. Yazar kaygıyı anlatır ve size der ki hadi sende çözümü bul bak çok açık anlattım. Kusursuzluk diye birşey yok. Kendinizi hatalarınız ile veya olacak hatalarınızla sevin.
Kusursuzluk değil düzenli sankim yapmak önemli. Yazar kendisi dahi kusursuzluk için net tanım yapmamıştır. Kusursuzlukta bir kusurdur.
Kendimizi biraz rahat bırakmalıyız. Her şeye ayak uydurmak yorucudur. Kitabı okuduktan sonra yaşamın getirdiği sorunları nasıl göğüslemek gerektiğini anlıyorsunuz. Tercihim kararım nedir hepsini öğreniyorum. Okumak isteyene elbette tavsiye ederim … Başucu kitabı olmalıdır.