···Okunma: 21 Ekim 2025 21:22 nasıl başlayacağımı bilmiyorum... öncelikle dark academia bir kitap olsaydı muhtemelen bu kitap olurdu. kuangın yazımı, hayal gücü beni her seferinde şaşırtıyor ve öyle farklı karakterler çiziyor ve gözümüze sokuyor ki şok oluyorum. böyle bir yazarla aynı çağda yaşamak büyük bir şans olsa gerek. neyse. cidden bu kitabı okurken farklı 2 seri bitirdiğimden olsa gerek aklımı toplamakta zorlanıyorum ama RAMI'nin öldüğüne inanasım gelmiyor. hem de letty tarafından öldürüldüğüne. bunların arasında robinle bir şey olduğunu görüp "ya benimsin ya toprağın" hesabı mı vurdu acaba diye düşünüyorum ama imkansız yani. ki raminin müslüman olduğunu düşünürsek robinle bir şey yaşaması imkansız ve robinin sevgisinin inanılmaz tek taraflı olduğu belliydi zaten başından beri. prof lovell öldüğünde bi baktım sayfalara, duraksadım yalan yok. sanki hiç ölmeyecekmiş gibi geliyordu. robinin griffinin mektubunu okumadığına inanamıyorum. çok acıklı şeyler okuyup bizi yerden yere vurabilirdi kuang. ama böyle daha iyi olmuş bir yandan. keşke kuleyi yok etmenin dışarıdan bir yolu olsaydı ve robin yaşasaydı. tabii onca şeyden sonra yaşamak istemedi ama... rami olsa robinin kendini feda etmesine izin vermezdi. ben griffini çok sevmiştim. öldüğünde cidden çok üzüldüm. bu arada kitabın başlarında söylenen işte "bu onların güzel anısı olacaktı" ya da "bu fotoğraf kanıt olacaktı" zart zurt tarzı söylemler keşke olmasaydı çünkü ben okurken kötü bir şeylerin olacağının farkına varıyorsunuz. insanı içten içe endişelendirmeye germeye başlıyor. bence gerek yoktu bunlara ki 1 puanı da oradan kırıyorum. bu dördünün arasındaki garip aşk dörtgeni de beni çok gerdi harbiden pahuahau ramiyi denklemden çıkarsak tamam oluyo aslında. hepiniz bir adamı mı sevdiniz ve o adam ilk mii öldü cidden ya. neyse. ben sevdim kitabı bayağı. bakarsanız robinin sonda öldüğü ve victorienin kurtulduğu da iyi oldu. hep bir 1 kız sona kalmalı ve hikayeyi anlatmalı diye düşünüyorum zaten. letty için pek söyleyecek bir şeyim yok. hani ihanet etti ve tamam ilk başta anlaşsalar da onlar gibi yaşamadığı için zaten yaptıkları her şey mantıksız gelecekti bu kıza. neyse öyle işte. bir ara tekrar okunur. hatta şöyle diyim 324tl verdiğim için bir ara KESİN tekrar okurum. bu fiyatlar ne böyle ya... baskı da kalitesiz bayağı utanmasalar gazete kağıdına basacaklarmış. 2 tane yabancı yayınevlerinin kitaplarından alıp kağıt farkına bakın bir ara. iyi akşamlar.