2025 303. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2025 11:53
Merhaba dostlar Sevda Ceren MutluSevda Ceren Mutlu nun ilk kitabi PerihanPerihan ile geldim bugün. Nostaljik bir hava sezdigim için hemen okudum bu kitabı. Geçmişle bugünü içiçe geçirmiş bir roman Perihan. Arka fondaki Istanbul atmosferi beni benden aldı zaten önce. Roman, büyük ölçüde İstanbul Beyoğlu'nun ara sokaklarında ve yüz yılı aşkın süredir ayakta olan Zarifi Apartmanı'nda geçiyor. Apartman, sadece bir mekân değil, adeta bir karakter gibi, duvarlarına sinmiş kayıp hayatları, sırları ve hatıraları barındırıyor. ​Kitap; hafıza, kimlik, kayıp, sırlar ve kadın bakış açısını merkeze almış. Geçmişte yaşanan gizemli bir kaybın ardından, yıllar sonra açığa çıkan sırları ve tesadüflerin yeni bağlara dönüşmesini okuyoruz . Deniz bir sergi sırasında tanıdığı Leyla ya hayran oluyor ve onunla tanışmanın bir yolunu buluyor .Leyla ise onu evine davet ediyor .Eve gittiğinde eski ama farklı Zarifi apartmanının ilk katında kapısı açık kalmış bir dairenin kapısında polis var .Leyla nin evi teras ta ,asma merdivenle çıkılıyor. Kendi gibi evi de ilginç. Kapısı açık kalan Perihan ,diğer adıyla Peri den konu açılıyor gün geçtikçe. Leyla Peri nin yazdığı notları veriyor Denize okuması için. Peri nin dünyasına adım atıyor böylece. Deniz hayatında bir kayıp yaşamış. Yıllar önce üvey kardeşini parka götürdüğünde, kardeşi Defne yi kaybetmiş. Perinin yazılarını okudukça karşılaştığı sırlar Leyla yı şaşırtacak. Güzel kadınlar, kayıp çocuklar, talihsiz yaşamlarla karşılaşıyoruz İstanbul un sokaklarında. Kitabın nostaljik dokusu benim çok hoşuma gitti. Edebi yönü kuvvetli bir kitap olmuş.. Kitapla kalın dostlar... PerihanPerihan Sevda Ceren MutluSevda Ceren Mutlu
PerihanSevda Ceren Mutlu · Gutenberg Yayınları · 202542 okunma
güzel bir paylaşım, kaleminize sağlık.