Puan vermedi·283 syf.····Okunma: 23 Ekim 2025 00:00 Reinman Hipotezini çözmek üzere olan Andrew Martin isimli bir insanın kılığına giren bir uzaylının asıl amacı bu hipotezin kanıtlanmasına engel olmaktır. Fakat uzaylının dünyayı ve insan olmayı sevmeye başlamasıyla, en önemlisi aşkı ve huzurlu bir yuvayı sınırsız ömre tercih etmesiyle işler tersine döner.
Bazen kendimi kitaptaki dünyaya düşmüş uzaylı gibi hissedip insanların çelişkilerine, cahil cesaretlerine ve anlam arama telaşına hayretle bakıyorum. Esasında kitabın özü sınırsız bir ömrü olmasına rağmen sınırlı ve aciz bir yaşamı seçen uzaylının bize aşkın olduğu bir dünyada ölümlü olmanın korkutucu güzelliğini vurgulamasıydı. GYK kadar olmasa da okunur bir kitap. İnsan oluşumuza farklı bir bakış açısından baktırdı. Özellikle ilk sayfalarda ölümden korkmayıp hücreye atılmaktan korkmamızı sorgulaması beğenimi kazandı. Sonuç olarak, insanlar çelişkilerle dolu, söyledikleriyle söylemek istedikleri aynı olmayan, ölüm gibi bir gerçek karşısında acziyetini unutan ve kendini çok zeki zanneden bir tür olsa da içlerinden şiiri seven, paraya önem vermeyen kişiler de çıkar.