2025 18. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2025 00:53
1.kitap olan Pia Mater bitirdiğim gibi Arachnoid Mater kitabına başladım olaylar sıcakken nereye varacağını bir an önce öğrenmek istiyordum. Gün boyu elimden düşürmeden soluksuz bir şekilde gecenin bu saatine kadar okudum ve bitirdim. Kalın kitaplar her zaman gözümü korkutmuştur bitmeyecek diye ancak bir kere daha anlamış oldum. Mesele kitabın okunabiliyor olmasıdır. Yazarın nasıl bir hayal dünyası varsa kurguyla okuyucuyu çok güzel etkilediğini görebileceksiniz. Zaman zaman bayacağınız satırlar illa olacak, her olayın üzerine karakter fark etmeksizin birileri bir yerlerde devamlı kusuyor olacak ve nedense her durum karşısında duygu geçişlerinde de mideler yanacak, içerideki son sıvılar dışarıya atılıyor olacak. Nöronlar durmadan hücrelere varıncaya kadar tekleşecekler. Bu satırlara fazla maruz kalacaksınız benden söylemesi. Yazar bilimden bahsederek okuyucuyu aydınlattığı gibi zaman zaman mucizeler adı altında okuyucuyu kendi seçimini yapmak üzere iki seçenek arasında bırakıyor. Evet bilim bir gerçek peki, üstün bir varlık olarak çaresiz anlarınızda sığınacağımız bir ilah var mı? sorusunu sordurtuyor okuyucuya. Devamlı bir rüya ile gerçek geçişleri ile beni baydığını söyleyebilirim. Evet, çok akıcı ancak 3 kitaba ayrılacak kadar uzun olmamalıydı.(fikrimce:)) Her şeye rağmen çok sevdiğimi ve 3. Dura Mater olan kitabı okumak için fazlasıyla sabırsızım.
Arachnoid MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 202011bin okunma