20. Yüzyıl başlarında Karayiplerde bir aşk hikayesi..
2025 43. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2025 22:00
Florentino Ariza'nın Fermina Daza'ya olan aşkını ve de ona kavuşmak için 51 yıl 9 ay 4 gün beklerken yaşadıklarını okuyoruz kitapta. . Edebi açıdan çok lezzetli bir eserdi, çeviri de muhteşemdi. Büyülü gerçekçilik yoktu, gayet realist gerçek dünyamızdan bir romandı. . Kitabı okurken Güney Amerika kültürünü okuduğunuz gerçeğini unutmamanızı tavsiye ederim, yer yer rahatsız edici kısımlara denk geldiğinizde özellikle. . Ben eseri çok sevdim. İyi ki okudum. Covid-19 pandemi zamanında çok okunmuştu, bana şimdi 2025 ekim ayında okumak nasip oldu. . Yazarın Yüzyıllık Yalnızlık kitabını okumuştum ama onun çevirisi başka bir çevirmene aitti, sanırım ondan kaynaklı, onu çok sevememiştim yıllar önce okuduğumda. Ben bunu daha çok sevdim. . İnsan Denen Meçhul kitapta adı geçmişti. Okuma listemde bu kitap da zaten. (Homeros 'un da adı geçiyor kitapta, pek çok kitapta olduğu gibi.) . Anatole France Emile Zola Pierre Loti Oscar Wilde Victor Hugo gibi önemli yazarların da adı geçiyor. . Batı Cephesinde Yeni Bir şey Yok filminin de kitapta adı geçiyor. . Kitapla kalın...♡ #287129835 #287128334 #286782370 #286708514
Aşk
Kolera Günlerinde AşkGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 202011,3bin okunma