• Resmi kayıtlara göre Atatürk ile en çok görüşen kişilerden birinin Fuat Bulca olduğunu biliyor muydunuz?
• Kimdir bu Fuat Bulca diyecek olursanız Atatürk'ün en yakınlarından biridir, ikisi de Selanik'te doğmuş, aynı yaşta olup beraber büyümüş ve beraber okumuşlardır. Atatürk'ün üvey babası tarafından da akrabalık bağları bulunur.
• Yaşar Gürsoy'un gazeteci kimliği ve bize arşivlerden titizlikle sunduğu kayıtlarla Fuat Bulca'nın ve Atatürk'ün yaşamına, kardeşim dediği dostunun anlatımıyla kısaca tanık oluyor ve tarihe sürükleniyoruz. Gürsoy'un yazım diliyle rahat bir okuma yolculuğuna çıkıp hem zevk alıyor hem öğreniyoruz. Atatürk'ün fikirlere ne kadar değer verdiğini kurduğu cümleler ile tekrar anlıyoruz. Kitap kronolojik bir sırayla ilerleyip biyografik anlatım sunuyor, aynı zamanda görseller ve mektuplarla destekleniyor. Hem Cumhuriyet'in kuruluşunda rol almış Bulca'yı hem Atatürk'ü okuyoruz.
•Atatürk'ü tanımak için belki de en iyi başlangıçlardan biridir bu kitap çünkü arkadaşının gözünden ona bakıyor; ideolojisine, iradesine ve hedeflerine bir dost anlatımıyla şahit oluyoruz. Benim başlangıç olarak rahatlıkla önerebileceğim eserler arasına girdi, o yüzden tavsiye ediyor ve keyifli okumalar diliyorum.
• Tarih türünde okumalarına en çok güvendiğim isimlerden biri olan Gönül Tuğba bu kitabı okumama vesile olduğu için ayrıca teşekkür ederim.