2025 96. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2025 20:48
Kitap, Dante Alighieri'den Arundhati Roy' a kadar 340 yazarın hayatını ve eserlerinin bir özetini oluşturuyor ve neredeyse tüm dünya edebiyatından isim yapmış yazarlara değiniyor. Kitabın ebatı ansiklopedi boy olduğundan öyle alıp da otobüste, metroda, vapurda okumanıza olanak vermiyor. Ancak yazarların özel hayatına ya da eserlerinin yazılış süreçlerine ilgi duyuyorsanız fikir sahibi olmanız için oldukça ideal bir kitap ama bana sorarsanız fiyatını hak etmiyor. Zaten ansiklopedi boy olduğu için fiyatı da çok tuzlu, 1200 liraya indirimde almıştım bir de. Ancak çoğu sayfa yazarların tam sayfayı kaplayacak şekilde fotoğraflarından oluşuyor ve Çehov, Tolstoy, Dostoyevski, Flaubert, Balzac gibi büyük yazarlar detaylı işlenmiş sadece. Geri kalan yazarlar çok yüzeysel geçilmiş. Koleksiyonluk almak için rafta güzel duruyor, ciltlemesi, kağıt kalitesi çok kaliteli ama yine de dediğim gibi fiyatını hak edecek kadar değerli bilgiler yok içinde. Zaten çoğu yazarın sosyal medyada sürekli karşımıza çıkan sözleriyle şişirmişler kitabı. Tam boy portrelerle tüm sayfayı kaplamak yerine yazarların daha detaylı işlenmesi kitabı daha yararlı hale getirebilirdi. O portrelerde zaten yazarların en bilindik resimlerinden oluşuyor.
Yazarlar - Yaşamları ve EserleriKolektif · Alfa Yayınları · 202348 okunma