2025 164. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2025 14:16
Özgür Balpınar Keçi Çocuk ​Bir keçi çobanı değil, keçi arkadaşlarıyla büyüyen Keçi Çocuk'un, tüm efsaneleri değiştirecek macerasına hazır mısın? Herkese yeniden keyifli bir kitapla merhaba. Arkadaşlar sizlere harika bir öneri ile geldim. Çoğumuz çocuk kitaplarını keyifle okuyoruz. Baze ebeveynler ön inceleme yapmak için okuyor bazen de sırf kendisi için okuyor. Ben genelde ön inceleme ile başlıyorum sonra bakıyorum ki kendim için okumuşum. İnanın bunun keyfi bir başka. Neyse şimdi sizlere Keçi Çocuk'u anlatmak istiyorum. ​Özgür Balpınar’ın Keçi Çocuk kitabı, okuru alıp götürecek, sıcacık bir hikaye. ​Ana karakterimiz, dağların zirvesinde, keçilerle büyümüş, adı bile olmayan bir çocuk. Evet, bildiğimiz çocuklara pek benzemiyor; kendine ait küçük toynakları var. O, ormanın ve kayaların sırlarını bilen, ama kendini tanımayan bir yalnız. Tek arkadaşı ve en büyük sırrı ise elinden düşürmediği kaval. Bu kaval, sıradan değil, içinden çıkan melodi duyulur duyulmaz çevreyi etkisi altına alıyor. ​Her şey, bu masum Keçi Çocuk'un, minicik bir iyilik yapmak için dağdan inmesiyle başlıyor. O an, farkında bile olmadan kendisini mitolojik bir dünyanın tam ortasında buluyor. Yolculuğu sırasında karşısına çıkan her karakter, ondan bir şey istiyor, ona bir sır fısıldıyor. ​Peki, sadece dağlarda dolaşmak isteyen bu çocuk, neden birden bire efsanelerin merkezine yerleşti? Keçi Çocuk’un kavalıyla çaldığı o hüzünlü ve güzel melodinin sırrı ne? Cevabı, bu sade ve büyüleyici serüvenin sayfalarında gizli. ​Bu hikaye, kendinizi keşfetmenin ne kadar büyük bir macera olduğunu hissettirecek. Okurken çok keyif aldım ve hemen sınavları bitince oğluma okutacağım. Ben kendi payıma düşen dersi aldım. Sıra sizde ve oğlumda. O zaman kısa zamanda aynı sayfalarda buluşmak dileğiyle. Her Ay Okuyanlar Kulübü
Keçi ÇocukÖzgür Balpınar · Kronik Kitap · 202551 okunma