Merhaba kitap dostlarım
Sizlere kalemiyle Burcu Mertyürek'un sayesinde tanışma fırsatı bulduğum #haticekaplanın #5numara kitabıyla geldim.Bu kitap öyle derin,öyle insanın içine dokunan bir yolculuk ki sayfaları çevirdikçe sanki kendi iç sesimle yüzleştim.“5 Numara”, sadece üç hikâye anlatmıyor;her hikâyede başka bir benliğe,başka bir yaraya ayna tutuyor.Hatice Kaplan’ın kalemi o kadar samimi ve güçlü ki karakterlerin acılarını,kırılmalarını ve sessizliklerini iliklerime kadar hissettim diyebilirim.Bazen bir cümleyle kalbime dokundu,bazen de beni kendi geçmişimle baş başa bıraktı.“Normal” denilen şeyin aslında ne kadar dar bir kalıp olduğunu her birimizin iç dünyasında bambaşka bir “gerçeklik” taşıdığını hatırlatıyor.Kısacası,“5 Numara” sadece okunacak değil,hissedilecek bir kitaptı benim için Kendini,insanı,hayatı anlamaya çalışan herkesin mutlaka tanışması gereken bir ses,bir iç yolculuk.Kitabı bitirdiğimde geriye sadece bir hikâye değil zihnimde yankılanan bir çağrı kaldı.
Kısacası bu eser sadece okunacak değil üzerine düşünülecek,dostlarla paylaşılacak belki de defalarca dönüp bakılacak bir kitap.Çünkü bazı satırlar vardır bir kez değil her seferinde yeniden okunduğunda insana yol gösterir.