·130 syf.····Okunma: 13 Kasım 2025 19:21 Selam 1k ailem
İncelemeye ne yazayım nasıl yazayım diye düşündüm durdum . Neden dediğinizi duyar gibiyim. Cevabını da o yüzden vereyim . Kitap da final kısmı yok . Yazar devam etmek istememiş . Kafamda deli sorularla beni bıraktı.
Üniversite okuyan mutahasıp bir ailenin oğlunun kız kardeşi ile görüşmesini pek de istemediği komşu kızına aşık olmasını anlatıyor. Delikanlının aşkı için uykusuz kalmaları, memleketine daha sık gelebilmek adına okulunu değiştirmesi gibi bir çok şey okuyacaksınız. Leyla ile Mecnun aşkına vurgu yapılırken kendi aşkını kıyaslaması bana şunu düşündürdü. Gerçekten böyle aşk var mıdır?
Aşkı , iki kişinin karşılıklı duygularla yaşaması mı daha anlamlı ?
Yoksa karşılıksız aşk mı daha gerçek?
Dediğim gibi yazar final yazmamış yazamamış, son sayfayı okurken anladığım yazarın kendi yaşadığı aşkı(kavuşamamış) daha fazla anlatmaya gücü yetmemiş.
Kitaba dair bazı yerlerinde hadi canım sende dediğim yerler olsa da sonunda yazarın yazamadım diyerek bitirmesiyle şunu anladım. İnsan kendi yaşadığını yazınca bazen okuyan insan da olmaz böyle şey dedirte biliyor . Kısacası çeken bilir acısını yaşadıklarını diyerek incelemeyi bitiriyorum.
Kitapla ve dostça kalın