İsrailli çocuklar, genellikle on iki senelik eğitimlerini, dünya tarihi süreçlerine ilişkin net bir kavrayış edinmeden geçiriyor. Çin, Hindistan ya da Afrika hakkında neredeyse hiçbir şey öğrenmiyorlar. Ve Roma İmparatorluğu, Fransız devrimi ve ikinci dünya savaşı hakkında dersler alsalar da, bu ayrı-gayrı yapboz parçaları, kapsamlı bir anlatı oluşturmuyor. Onun yerine, İsrail eğitim sisteminin sunduğu tek tutarlı tarih bilgisi, Tevrat'la başlayıp ikinci tapınak dönemine geçiyor, çeşitli Yahudi diasporaları arasında geziniyor ve nihayet Siyonizm, Soykırım ve İsrail Devleti'nin kuruluşuyla sona eriyor. Çoğu öğrenci, okuldan, insanlığın tüm hikayesinin temel olay örgüsü bu olsa gerek, diye düşünerek ayrılıyor. Çünkü Roma İmparatorluğu ya da Fransız devrimi konu olduğunda bile, sınıftaki tartışma Roma İmparatorluğunda Yahudilere nasıl davranıldığı ya da Fransız devrimi esnasında Yahudilerin yasal ve siyasi konumu üzerine yoğunlaşıyor. Böylesi bir tarihle beslenmeye alışmış insanlar, Yahudiliğin dünya genelinde büyük etkisi bulunmadığı görüşünü sindirmekte zorlanıyorlar.21. Yüzyıl İçin 21 DersYuval Noah Harari