Hoşnutsuz / Beatriz Serrano
2025 34. kitabı
Hoşnutsuz Peşinen söyleyeyim, bu kitap iş hayatından memnun olanlara hitap etmez! İşe mutlulukla gidenler bu kitabı gereksiz dramatik bulabilir yahut bir anda işinden nefret edebilir :) Neden? Çünkü kitabın baş karakteri Marisa, 30’lu yaşlarında, kurumsal bir şirkette pazarlama departmanında çalışan, oldukça başarılı ve epey zeki, iyi sayılabilecek bir kazancı olan bir kadın yönetici. Ancak gelgelelim bu yaşantıdan hiç hoşnut değil, hatta depresyona girecek kadar nefret ediyor. Aslında dışardan bakıldığında bir çok kişinin sahip olmak isteyeceği bir yaşantı olabilir ancak Beatriz Serrano Hoşnutsuz’da, iş hayatının o parlak görünen yüzünün arkasında tükenen, kendine ve hayallerine yabancılaşan bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Karakterin iç monoloğuyla okuyoruz bunları. Ama ne monolog! Bir kere aşırı komik anlatmış, o nedenle çoğunu gülerek okuyorsunuz. Komik olduğu kadar da aşırı gerçekçi, o yüzden de bir rahatsızlık vermiyor değil. Böyle bir dilemma yaşatıyor insana. Marisa, anlamsız toplantılardan, etkinliklerden, plazalardaki sahte samimiyetten ve kurumsal jargondan yani aslında hiçbir şey anlatmayan süslü kelimelerden nefret ediyor. Şu günümüzün “sessiz istifa” kavramı var ya, bana onu anımsattı. Aslında orada ama kalben ve ruhen kendini oraya ait hissetmiyor. Çoğu kimselerin içinde bulunduğu durum bence böyle bir şey. Velhasıl biraz eğlenmenin peşindeyseniz ama bir o kadar da rahatsızlık duymaya hazırsanız okuyun derim.
Kitap Yorumu
HoşnutsuzBeatriz Serrano · Domingo Yayınevi · 2025313 okunma