Edgar Rice Burroughs Pellucidar’ı okuru bambaşka bir evrene sürükleyen bir dizi macera dolu bir bilim kurgu romanıdır.Pellucidar hayal gücünün ötesinde fantastik ögeler barındıran sürükleyici bir anlatıma sahip bir roman.
David ve Perry adlı iki arkadaşın tesadüfen Pellucidar adlı sıradışı bölgeye gelmesinden itibaren başlarına gelen olaylar zincirinin aktarıldığı bu kitap bilinmeyen karşısında insanın uyum sağlama çabasını aktarıyor.
Bu fantastik evrende insana benzeyen fakat ondan daha ilkel ve vahşi özellikler taşıyan mücadele içinde yaşayan türler bulunur.
Dünyanın merkezinde yer alan bu evrende türlerin arasında bir hayatta kalma mücadelesi veren David ve Perry adlı iki arkadaş bu ilkel kabilelerin yaşam biçimlerine uyum sağlamayı öğrenirler.
Bu yaratıklar fiziksel güç ve dayanıklılık bakımından insanlardan daha üstün konumdadır.Kendi evrenlerinin bile kendisine ait kuralları olan bu kabileler dışardan karmaşık görünseler de kendi içlerinde bir düzene sahiptir.
Kitapta karakterlerin sürekli bir devinim halinde olması kitabı oldukça sürükleyici kılmış.Okurken sürekli bir sonraki aşamayı merak ettiriyor.
David’in modern insanı temsil etmesi diğer türlerin ise insanın en ilkel halini yansıtması bakımından Pellucidar bu karşıtlığa ayna tutuyor.
David ‘in yaşadığı olaylar insanın vahşi doğa karşısındaki zayıflığını ortaya koyarken insanı diğer türlerden farklı kılan merhametini öne çıkarıyor .
Bu evreni okurken şunu fark ettim; İnsanoğlu medeniyetin farkına varınca düzensizliği ve kaosu yok edilmesi gereken bir kusur olarak görüyor .
Fihrist Kitap
@alkanomer19
Gönül Tuğba ile okuyoruz.
Pellucidar IEdgar Rice Burroughs · Fihrist Kitap · 029 okunma