2025 136. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2025 13:47
Gizlenen 2035 yılından kapısını açıyor bizlere. Beklenen büyük İstanbul Depremi gerçekleşmiş ve yardım adı altında uluslararası güçler İstanbul'a doluşmuştur. İstanbul savaş gemileri ve askerler ile dolup taşarken birde tarihi yapıları ülkeden kaçırma derdine düşülmüştür. Özellikle Mimar Sinan'a ait eserler. Labirentlerde, gizli tünellerde taşlara kazınmış gizli ismin peşine düşülmüştür. Arif Ergin 'in ilk kitabı olan Tekvin'de karşımıza çıkan Kenan Ruzly, burada karşımıza bir kaçak olarak çıkıyor. Kenan yine kendini bir anda olayların içinde buluyor ve soluksuz bir macera başlıyor. Yapay zekanın, bilim, felsefe, mitler, tarih, matematik, din, uluslararası güç dengeleri, mimarlık gibi konularının iç içe geçtiği hikaye de baştan sona soluksuz bir macera sizi bekliyor. Konusuna dair bir şey anlatmak istemiyorum çünkü en ufak bir ipucu okuma zevkinizi kaçırabilir. Ülkemizden de böyle tam haliyle kurgulanmış metinlerin çıkmasına bayılıyorum. O kadar zevkle okudum ki, kusurları varsa bile sorun etmiyorum. Bu şekilde örnekler çoğaldıkça bizler çok daha muntazam kurgulanmış metinlerle buluşacağız diye düşünüyorum.
GizlenenArif Ergin · İthaki Yayınları · 2025491 okunma
Dikkat ettim, beğenmeyenler acımadan 5'leri basmış, ama sizin gibi çok beğenenler puanlama yapmaya gerek görmemiş. Bu yüzden de kitabın puan ortalaması düşük görünüyor. Bence bu kadar beğendiyseniz bir 10 verin, hak yerini bulsun :) Bu yıl benim de en sevdiğim roman bu oldu, görünce yorum yapmadan geçemedim. Sevgiler :)
ELİF
Kitaplara genel olarak bir puan vermiyordum. Yaptığım incelemelerde neden sevdiğim ya da sevmediğimi açıklamak daha doğru geliyordu. Kişinin kendisine hitap edip etmeyeceğinin değerlendirmesi adına daha doğru bir yaklaşım gibi hissediyordum. Ama sanırım haklısınız, insanlar bu incelemeleri okumadan sadece puana göre yargılama yapıyorlar ve kıymetli bir çok kitap hak ettiği değeri görmüyor belki de..