Film Wrapped 2025
Hatırlayanlarınız olabilir, geçen sene @burkae ile beraber buna benzer bir ileti hazırlamıştık. Bu sene de geleneği devam ettirelim dedik ancak formatta bazı değişiklikler yaptık. İkimiz de bu yılda izlediğimiz favori filmlerimizi listeledik. Sizlerden ricam kendi favori film listenizi hazırlayıp yorumlarda paylaşmanız. Bu yıl birlikte izlediklerimiz: • Vertigo (1958) • Rear Window (1954) • They Live (1988) • Basic Instinct (1992) • Naked (1993) • The Fire Within (1963) • Identity (2003) • Psycho (1960) • The Machinist (2004) • Shutter Island (2010) • Speak No Evil (2022) A.'nın listesi • The game (1997) • Gone girl (2014) • Oppenheimer (2023) • Lara (2019) • The skin I live in (2011) • Companion (2025) • The father (2020) • Donnie Darko (2001) B.'nin listesi: • Into the wild (2007) • Manchester by the sea (2016) • Split (2016) • Cast away (2000) • Don't breathe (2016) • The banshees of Inisherin (2022) • Requiem for a dream (2000) • Everest (2015)
Film
··2 alıntı·
1 +1'leme
10,8bin Gösterim
Una Pura Formalita filmini tavsiye ederim, eğer (Identity, the hateful eight) gibi içinizi üşüten tek mekan gizem filmlerini seviyorsanız izlemelisiniz.
izleme listeme kaydettim. teşekkürler
Avatar: Ateş ve Kül, favoriden öte beni sinemaya götürebilen tek filmi paylaşmak istedim. Seyir zevki çok yüksek, özellikle 3D’si ayrı bir deneyim.
teşekkürler öneriniz için
Ben türk filmlerinden oluşan bir liste paylaşmak istiyorum sizinle:) 1- Gurbet Kuşları (Cüneyt Arkın'ın ilk filmi. Siyah beyaz bir yapım. Senaryosu Turgut Özakman tarafından yazılmış, Gurbet Kuşları kitabından uyarlanmış, göç konusunu ele alan ve bir ailenin dramına tanık olduğumuz güzel bir filmdi. Oyunculuklar, replikler, dönemin sorunlarını ele alış tarzını çok beğendim. 2- 10 Kadın, Türkan Şoray'ın en güzel filmlerinden biri. 9 farklı kadının hayatının konu edildiği film Türkan Şoray'ın dönüm noktası olan bu film toplumsal mesaj veriyor. 3- Zavallılar- İki hafta önce izlediğim, duygusu olan, kısa ama etkili bir Yılmaz Güney filmi. Suça sürüklenen çocuklar, insanlar, gençler... Meşhur baklava sahnesi de bu filmdeymiş yeni gördüm. 4- Asiye Nasıl Kurtulur (Müjde Ar);Ben dönem dönem bu filmi izliyorum, çok başarılı bir müzikal. Aynı zamanda yıldız geçidi gibi bu film, Hümeyra, Ali Poyrazoğlu, Yaman Okay, Güler Ökten gibi daha ismini sayamadığım birçok iyi oyuncu var. Asiye Nasıl Kurtulur? kitabının uyarlaması. Son zamanlarda izlediğim güzel filmlerdi bunlar, bu kadar uzun yazdığım için üzgünüm, Yeşilçam olunca biraz detay vermek gerekiyor :)
teşekkürler yorumlarınız için 🤍
9 film paylaşacağım. Bu yıl tekrar izlediklerim arasından seçtim. - Alphaville (1965) - K-PAX (2001) - Eyes Wide Shut (1999) - The Bridges of Madison County (1995) - Les Miserables (1998) - Dead Man (1995) - Stalker (1979) - La Notte (1961) - Harry Potter and the Goblet of Fire
teşekkürler yorum yaptığınız için
Sanırım ilk defa bir film önericem hatta bu film türk yapımı. Ben çok film, dizi izleyen biri değilim. Ama bu film deki eleştirirler hoşuma gitti. " Mukadderat " filmin adı