-Baştan uyarıyorum gömen bir inceleme olacak-
Şükürler olsun ki bitirdim. Benim sınanmam gibi bir şeydi bu son kitap cidden. Sıkıcı olması yetmiyormuş gibi bir de reading slumpa soktu beni 1 yıl.
5 kere baştan başlayıp yarım bırakmalarımı saymıyorum bile. Böyle bir şey yaşayacağımı cidden bilmiyordum. Konusu ilgimi çektiğinden değilde Filiz Puluç yazdığı için başlamak istemiştim seriye. (1 yıl önce) Ve şimdi bitirmek nasip oldu şaka gibi cidden.
Filiz'in yazımını Kuzgun okuduğum için aşinaydım ve kitabı çok sevmiştim, favori kitaplarımdan desem yalan olmaz.
Bende BİBY serisi daha o zaman tamamlanmadığı için Ateş serisinden başlayayım tüm kitaplarını tarayayım demiştim. Demez olaydım. Keşke BİBY'den başlasaymışım.
Amacım seriyi kötülemek değil zaten ilk iki kitabı sevdim sayılır. Ama bu son kitap arkadaşlar uzatılmak için yazılmaktan başka bir şey değil. Yazarın ilk yazdığı kitabı diye susacağım da nereye kadar. Bu kadar olay 600 sayfa asla hak etmiyordu.
Ne karakterlerle bağ kurabildim ne doğru düzgün bir olay okudum.
Hep Arya'nın salak saçma Ulaş'a karşı hislerini okuyup durdum aw. Banane aşık olduysan seviyorsan, seversen sev bana mı seviyorsun bir dozu olur bunun abi.
Yok kalbi sıkışıyor kalbi kelebekle doluyor nsjsjskwjw
Hep aynı laflar aynı sözler sıktı cidden. Yeter bi sus artık diye kavga edecektim artık.
Yani resmen dalga geçiliyor bizle, betimleme diye Ulaş'ın kara gözü kara kaşını okuyup durdum. Ulaş'ıda sevmedim, Arya'dan da tiksiniyorum zaten çoluk çocuk hareketler sürekli. Kedi kedi davranıyor yok yanağını sürtüyor yok miyavlıyor. MİYAVLAMAK NE ABİ WNWJWJWKWK
Cringe bir kitaptı bir anda hatunun jetleri uçakları helikopterleri çıkmaya başladı ortaya. Nesin sen küçük emrah mı?
İlişkileri zaten çok çok abartıydı bir dozu yoktu hiçbir şeyin cringe'in dibiydi.
Yazım tarzıda sıkıcıydı bölümler uzundu boğuyordu.
Merak ettirecek hiçbir unsur yoktu her şeyi tahmin ediyorsunuz zaten. Bitirmek ve bir daha yüzünü görmemek için okudum.
Diğer iki kitabı çok hatırlamıyorum onlara karşı ne hissettiğimi, o yüzden bir şey diyemeyeceğim ama bu kitap gerçekten bezdirdi illallâh ettirdi.
Mümkünse okumayın zaman kaybından başka bir şey değil. Ne keyif veriyor ne eğlendiriyor. Düz düz okuyup geçiyorsun.
Valla bu kadar yakınmaya karşı gene yüksek vermişim puanı onu fark ettim şu an. Filiz'in hatırı için o da. Değilse asla 6lık bir şey gelmez bundan.
Olay akıcılığı yok bir sebep neden yok ortada çoğu şey göz doldurmak için yazılmış.
Tek sevdiğim şey Kuzgun'daki Egemen ve Eren'e yer verilmesiydi kitapta. Valla Arya'nın ömür sömüren konuşmalarını düşüncelerine okuyacağıma Egemen'i okumak isterdim. Şayet o kitapta her adı geçtiğinde gözüm parladı da ensjskwkw.
No Ulaş yes Egemennnn