Merhaba dostlar
Yılı bitirmeye az kaldı .Ben bu yıl tanıştığım Fatma Erdek'in üçüncü kitabını da içtim geldim. Elimden bırakamadım çünkü kitabı .
Yine flashback teknigiyle yazılmış bir kitap ve böyle kitapların hastasıyım.
Bakan Berhan Daglıca 'nın gecirdigi bir kalp kriziyle başlıyoruz hikayeye .Yanında yedi yıldır beraber oldugu ama herkesten gizli iliski yaşadığı, yardımcısı Cemile var .Iliskileri gizli çünkü Berhan kağıt üstünde evli bir adam .Cemile 'den son istegi senelerdir görmediği oglunu bulması.
Derin devlet lakabını sonuna kadar hakeden Cemile oglu Cihan'ı ,kmlerce uzakta, bir okyanusun ortasında bulup çağırır. Cihan da kendini İstanbul da hastane odasında bulur.
Onlar hiç normal bir baba -oğul ilişkisi yaşayamamış.Cihan'ın oglu olduğunu sonradan öğrenmiş çünkü Berhan .
Geçmişe döndüğümüzde anne sevgisini yaşayamamış bir çocuk Berhan. Annesi güç zehirlenmesi yaşayan bir kadın.O sevgiyi kahyanin karısı Döne de bulmuş küçük Berhan.Arkadaşı onların oglu Nizam olmuş .Ama annesi buna da karışmış tabiki .
Ve eve gelen hizmetci Mevsim .Onu ilk gördüğünde aşık olmuş Berhan, oysa ki annesinin planları çok farklıymış. Zorla yaptırılan bir evlilik ve annesinin kopyası olacak kadar kötü kalpli Şahnaz.
Berhan kendisine yazılan senaryoya uymaya zorlanmış ve cok huyuknacilar çekmiş. Ama artık tek isteğim oğluyla beraber olabilmek .
Ve Cihan ...babasız, annesiz büyümüş zavallı bir yürek .Simdi babasına inanabilecek mi?Ona yürekten baba diyebilecek mi?Çocukluğundan gelen bir anı Yıldız. Onun hayatına ışık kalabilecek mi ?
Geçmişin izlerinin insanı nasıl yönlendirdiğini anlatan harika bir kurgu ..Töre belasına bir kez daha sayıp söverek okudum kitabi...
Kitapla kalın dostlar. ..
EmanetFatma Erdek