·192 syf.··Beğendi
···Okunma: 12 Aralık 2025 13:42 İnsanın iç dünyasında fark etmeden başlayan çözülmeyi anlatan, kolay okunan ama kolay hazmedilmeyen bir kitap. Metin boyunca çürüme; düşünceler, ilişkiler, inançlar ve toplum üzerinden ele alınıyor. Net bir olay akışı bekleyenler için yorucu olabilir çünkü kitap daha çok fikir ve atmosfer üzerinden ilerliyor.
Anlatım dili sert, yer yer rahatsız edici ve okuru bilinçli olarak huzursuz ediyor. Tam da bu yüzden herkes için uygun bir okuma değil. Ama karanlık metinleri, insanın kendisiyle yüzleştiği kitapları sevenler için güçlü ve düşündürücü bir eser. Benim gibiler için yani :)
Bittiğinde geriye net bir “beğendim” ya da “beğenmedim” hissinden çok, zihinde kalan sorular kalıyor. Çürümenin Kitabı da tam olarak bunu amaçlıyor gibi: okuru rahatlatmak değil, sarsmak.