2025 453. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2025 18:53
Nuh Tufan, yetimhanede büyümüş, albino, bembeyaz (!) bir gençtir. En yakın arkadaşı ise İbrahim Kurban adında, doğuştan zengin bir mucittir. Üniversiteyi bitirmelerine rağmen bir işte dikiş tutturamadıklarından aylak aylak gezmektedirler. Fakat bir gün İbrahim Kurban, çok önemli bir buluş icat eder. Yalnızca iki fotoğrafına sahip olduğu bir insan yüzünün gerçeğe eş bir maskesini yapabilmektedir. Bunu öğrenen Nuh, kendilerine bir iş icar eder ve iş adamlarına özel bir dergiye ilan verir. İki yerde birden olmak isteyen, meşgul insanlara yardım edebileceklerdir! Dergide ilanı gören Dr. Tornado isimli bebek bezi şirketinin sahibi Ferruh Ferman, adamlarından numara kime aitse onu bulup getirmelerini ister. Adamları da bir sabah bakkaldan eve dönen Nuh Tufan'ı kaptığı gibi Ferruh Ferman'a götürürler. İşin aslını anlayan Ferruh Ferman, kendisinin bir maskesini yapmalarını ister. Nuh Tufan, Ferruh Ferman'ın maskesiyle huzurevindeki annesini ve tımarhanedeki kız kardeşini ziyaret eder, çeşitli toplantı ve kutlamalara katılır, Ferruh'un sevgilisi Dilara Dilemma ile vakit geçirir. Fakat işin aslı, bambaşkadır.
Hayata Dair
Dublörün DilemmasıMurat Menteş · İletişim Yayınevi · 200517,7bin okunma