Kitabı neden ve niçin okudum...?
2026 2. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2026 22:07
Niçini; elbette mesleki açıdan bakış açımı geliştirmek, kendi görüşümle fikir oluşturmak. Nedeni; sürekli karşıma çıkıyor, öneriliyor ve araştırma içinde olduğum konuya(çocukluk travmalarının, insanı kendine ve topluma zararlı bir hale çevirip çevirmemesini, bu zararın hep cinsel sapkınlılar ya da kriminal suçlar ve şiddet mi olduğuna dair bir istatistik) yardımcı bir göz olacağını düşündüğüm için. Gelelim kitaba; Edebi açıdan düşünüp bakıldığında yazarın kalemine ve zihnine hayran olmamak imkansız . Yazarın kendi hayatında bazı şeylerden kaçarken (yasak aşk vs) bunları Humbert aracılığıyla bastırıp ya da dizginlediğini düşündüm. Yer yer kitaba böyle hissettirecek uzun uzun günah çıkarmalar eklemiş. Humbert demişken sayfayı her çevirdiğimde ağzına tuvalet terliği ile vurma isteği oluşturan bir karakter. Kitabı onun anlatımı ile yazmış yazar. Kendini güzellemelerini bol bol duyuyoruz dilinden. Ve bize sevgili okuyucum diye hitap edip, onu anlamamızı ve utanmadan hak vermemizi istiyor...:) Okunmasını yorucu bir kitap kesinlikle, baş ağrılarına hazır olun okumayı düşünüyorsanız. Okunmalı mı derseniz de? Vaktiniz ve ilginiz varsa kitaba okuyun elbette ama okumadınız diye de kaybedecek bir şeyiniz yok. Ne bileyim ben işte siz bilirsiniz:)
LolitaVladimir Nabokov · İletişim Yayınevi · 20193,522 okunma
3 +1'leme
1.002 Gösterim
N❁
Bu kitap için kitabı sevdin mi diye sorulmamalı neyden rahatsız oldun diye sorulmalı. Ki kurbanların duyulsun. Romantize edilerek, usta bir dille anlatılarak sessize alınmaya çalışılmış olsa bile duymalı böylece...
N❁
“Güzel bir dil, çirkin bir gerçeği ne kadar maskeleyebilir?” Aslında kitap için sorulacak en güzel soru bu müthiş bir anlatıcı olan Humbert çirkinliği güzelleştirmedi mi sizce de
Cinnet romanını okurken öldüm öldüm dirildim yarıda bıraktım kesinlikle kara listede olacak bir yazar benim için
Biraz uğraştırsa da bitmiş sonunda :)
N❁
Post Mortem takipçinim özelikle incelemelerinin :)