···Okunma: 03 Mayıs 2018 03:35 İncelemeye başlamadan önce bana bu kitabı hediye edip beni çok mutlu eden https://1000kitap.com/yogumiyeci/Duvar/ e çok teşekkür ederim :)
Daha önce Alber Camus'un Yabancı'sı ve bu tarz kitapları okumuş birisi olarak; yaptığım sosyolojik ve felsefi araştırmalarında etkisiyle söyleyebileceklerim pek fazla değil.
Yani nasıl derseniz, bu kitabı okumak için kendimi yeterli bilgi birikimine sahip olarak görmüştüm ama ne yazık ki bazı kısımlarında çok sıkıntı yaşadım ve tahminen 30 kere falan tekrar tekrar okudum bazı yerleri.
Bu yüzden bu kitap zor bi' kitap, öyle hadi okuyayım tarzı değil.
Belli bir birikime sahip olmadan okursanız boşa gider tüm kitap.
Yıllar sonra ki tabi belli bir birikim edinirsem ben de tekrardan okuyacağım bu kitabı.
Burada kitaptan pek bahsetmek istemiyorum çünkü dediğim gibi kitap bir deneme türü ve ağır bir kitap. Burada içindekileri anlatmaya çalışmam kitaba hakaret olur.
Onun için kitabı okumak isteyenler için birkaç uyarım olacaktır.
-- Kitap, kitaplıklarda olması gereken bir kitaptır. Yabancı kitabını felsefi anlamda tamamlayan bir kitaptır. Yabancı ile yan yana durursa kitaplığınızda mükemmel olur.
-- Belli bir felsefi birikiminiz olmadan ve de Albert Camus'un birkaç kitabını hatta bütün kitaplarını okumadan başlamayınız okumaya bence. Kitapta bazı terimler var ki bunlar çok fazla kullanılıyor ve siz bunu hiç anlamazsınız :D
-- İntihar etmek isteyenler ya da intihara meyilli olanlar okumasın bence. Çünkü sizi intihardan vazgeçirebilir :/
Albert'ın düşünce sistemine göre intihar saçma bir olaydır ve kitabı bitirmenizin ardından sizde artık intihardan vazgeçmiş olabilirsiniz.
--Son olarak da felsefe sevmeyenler okumasa da olur bu kitabı. Albert Camus'un diğer kitaplarından farklı bir kitaptır bu.
Neyse anlatacaklarım bu kadar.
Herkese iyi okumalar dilerim :)